Најновије

СРПСКИ АКАДЕМИК И ЕКОНОМИСТА ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВУЧИЋУ: Лидл је опљачкао Хрватску, опљачкаће и Србију! Домаћи трговци у лошој ситуацији! (ВИДЕО)

Гост емисије "Интервју", у продукцији медијске куће "Центар" био је академик, професор и доктор економских наука, Слободан Комазец.

Слободан Комазец (Фото: Јутјуб)

- Један у низу обесмишљавања страних инвеститора и њихових инвестиција, али и понижавајућег понашања нације јесте долазак и почетак рада Лидл трговачких радњи у Србији. Само отварање Лидл продавница је било трагично и жалосно гледати, колико су нас довели до понижавајућег положаја са онаквим стампедом за нешто што је прозаично јефтино и никакво, поготово кад знамо каква је то храна коју Лидл доноси не само у Србији већ и у Хрватској и друге земље где се појавио - у емисији је рекао др Комазец објашњавајући колико је погубно за српску државу када дозвољава отварање страних трговачких ланаца, по привилегованим повластицама у односу на домаће трговце, у нашој земљи. Проф Слободан Комазец је, говорећи о истој теми, затим додао:

- Лидл је један у низу тешких инвестиционих промашаја, које ми крстимо страним инвеститорима, а уствари се ради о једном чистом колонијалном статусу једне земље која је просто раширила руке и предала се, па све што се у свету понуди треће, четврте, пете категорије, као инвеститор, добије од власти све могуће повластице: од ослобађања пореза, бесплатне накнаде за земљиште, јефтину радну снагу, не плаћања струје и многе друге бенефиције које практички немају наши домаћи инвеститори - подвукао је др Комазец у емисији јасно указавши да таква економска политика садашње власти у Србији, предвођена Александром Вучићем и Ивицом Дачић води Србију у пропаст.

У емисији се још говорило и о спектуалном страном капиталу у Србији, о новим ратовима који се воде не више војском него финансијским уценама и преварама, о томе како САД у ЕУ емитују своје валуте без контроле и реалног покрића као виртуални новац, о погубној и пљачкашкој приватизацији у Србији, о томе како НБС у Србији уопште не држи под контролом стране банке, о гомилању златних резерви у свету и стварања једне велике светске валуте, као и о томе да Русија, на захтев Рима, треба да откупљује италијански дуг и великим економским кризама у свету и код нас.

Приштина покушава да купи гласове за Интерпол. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Центар, srbin. info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Слободан Комазец о новој унији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА