Најновије

ОДГОВОРНИ БАР ЗА 1.000 ЗЛОЧИНА: Ево ко води тзв. војску Косова

Нема никаве дилеме да су косовски министар Рустем Бериша и командант такозване војске Косова Рахман Рама одговорни бар по командној одговорности за ужасне почињене злочине на КиМ, изјавио је Милован Дрецун.

ОВК (Фото: Flickr)

Дрецун је на ТВ Пинк рекао да су они одговорни за најмање 1.000 злочина које је идентификовала Радна група за прикупљање доказа у расветљавању злоцина над припадницима српског народа и осталих националних заједница на КиМ. 

Навео је да је Бериша био члан штаба оперативне зоне Ђукадин, зоне којом је, каже, командовао клан Рамуша Харадинаја, где је био и Рамушев брат Даут. 

Дрецун, који је и председник Радне групе за прикупљање доказа у расветљавању злоцина над припадницима српског народа и осталих националних заједница на КиМ, рекао да је Бериша такође био командат две бригаде, од којих је једна, коју је основао, напала нашу караулу Кошаре.

"У тој зони било је неколико специјалних јединица које су биле искључиво за прљаве послове, за убуства не само Срба већ и Албанаца. Црна рука, тигрови, муџахединска јединица је такође била тамо. Ми смо као радна група идентификовали скоро 1.000 киднаповања, мучења, затварања, силовања, бруталних убистава у тој зони", каже Дрецун. 

Ако је, каже, најмање било 1.000 злочина које је идентификовала радна група Бериша сноси итекао одговорност за све то такође и Рахман Рама, командат оперативне зоне Шаља, који је, као и Бериша, био умешан и у криминал. 

"Рама је био командат готово идентичне зоне у косовском заштитном корпусу који је НАТО створио. Уместо да демилитаризује, односно распусти, расформира, разоружа терориштичку ОВК, они су их оставили да доврше етничко чишћење. Сада би требало да се нађу на оптужницима, ако ништа више бар по командној одговорности", рекао је Дрецун. 

Очигледно, наводи, код албанских политичара сазрева свест да неће баш сви моћи да избегну да се нађу на оптужницама.

Какву набавку је обавила тзв. војска Косова, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Анатомија злочина ОВК

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА