Најновије

УКРАЈИНСКОЈ ВОЈСЦИ СТИГЛО ПОЈАЧАЊЕ: Британски специјалци ЅАЅ примећени у Донбасу (ВИДЕО)

Ситуација на линији разграничења у Донбасу је сваког минута напетија и могуће је избијање сукоба огромних размера.

Британски специјалци (Фото: Министарство одбране Уједињеног Краљевства)

Посматрачка мисија ОЕБС-а у Донбасу је забележила премештање украјинског тешког наоружања, које је забрањено према договорима из Минска.

Према информацијама обавештајне службе Народне милиције ДНР, на железничку станицу Красноармејск ће 20. октобра пристићи ешалон од 20 пешадијских оклопних возила из 184. центра за обуку, који се налази у Лавовској области на западу Украјине.

У НМ ДНР додају да ће 21. и 22. децембра бити организован збор 190. центра за обуку са инструкторима и борбеним дроновима.

У зону разграничења је стигао и главни капелан оружаних снага Летоније, како би војницима честитао божићне празнике. Инструктори из Летоније се такође налазе у зони конфликта.

Украјинске артиљеријске и оклопне јединице заузимају позиције у северним предграђима Горловке.

Додаје се да су у околини Горливке примећени и припадници британске специјалне јединице ЅАЅ, која важи за једну од најбоље обучених војних јединица на свету.

Према информацијама НМ ДНР, припадници јединице ЅАЅ су припремљени за операцију хапшења команданата и војника НМ ДНР на територији републике, како би се они представили као припадници оружаних снага Руске Федерације, због чега би Русија била окривљна за инвазију на Украјину.

'’Хоћу да разочарам ове стручњаке и да им саопштим дами за њих имамо низ непријатних изненађења. Највећа срамота би била када би они пали у руке наших војника и ми их представили као доказ учешћа НАТО војске на страни терористичког режима олигарха Порошенка'’, рекао је на дневном брифингу портпарол НМ ДНР Данил Безсонов.

Колико држављана Црне Горе учествује на страним ратиштима, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

И у ЛНР су спремни на напад

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА