Најновије

ДАЧИЋ И ПАЛМА ИГРАЛИ ВЛАШКО КОЛО: ''Презирем свакога ко блати српски народ'' (ВИДЕО)

Коалиција „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ , одржала је конвенцију у препуном Дому културе у Кладову, где ће 16. децембра бити одржана локални избори. Присутнима су се обратили и председници СПС – а и Јединствене Србије.

Дачић и Палма (Фото: Јутјуб)

„Србија ће наставити да брани своје државне и националне интересе и у наредних неколико недеља број држава које су признале такозвано независно Косово паст ће испод 100, а ускоро ће бити мање од половине чланица УН које су признале једнострано проглашену независност Косова. Србија може да буде и пријатељ и брат свима у свету, али Србија ће да се понаша према другима онако како се они понашају према Србији и тачка“ , изјавио је на конвенцији коалиције СПС – Јединствена Србија у Кладову председник СПС и министар спољних послова Србије Ивица Дачић. 

„Ја знам да понекад делујем оштро и необично за дипломате. Али, презирем свакога ко има било какву титулу и функцију у свету и ко блати српски народ, ко пљује на српске жртве, ко глуми да не зна о чему се ради и ко долази у Београд да каже да је Косово независна држава. Презирем га и не кријем то. То што морамо да сарађујемо са њима не значи да треба свима кажемо да су у праву. Ми ћемо се борити за Србију у Европској унији, али не по сваку цену. Ако неко поставља услове да ми морамо да признамо такозвано независно Косово или геноцид у Сребреници или било шта друго, а да при том те услове постављају они који су убијали Србију у Првом светском рату и они који су формирали НДХ и правили концентрационе логоре за Србе, Јевреје и Роме... И сад ми треба да кажемо да смо ми геноцидан народ. Прво нека они признају злочине које су починили над српским народом, па ћемо лако да се договормо о свему осталом. Уосталом ми смо рекли да осуђујемо све злочине које је неко учинио у име српског народа“, рекао је Дачић.

Председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма, позвао је грађане овог краја источне Србије, који се налазе на привременом раду у иностранству да се врате и буду газде у својој земљи. „Позивам оне који су у дијаспори да не буду више гастарбајтери у белом свету, већ да дођу у Србију, у Кладово, да донесу паре, да отворе фабрике, да се запошљавају млади људи и да буду газде у својој држави. Да зауставимо одлазак младих људи у иностранство. То је програм ове коалиције. У коалицији СПС – Јединствена Србија не постоји критеријум подобност, већ способност. Тако је састављена листа наше коалиције и због тога ће имати велики број гласова“ рекао је Марковић. 

"У Србији постоји полтичка стабилност и економска сигуност, као и међународна популарност, али ми сами мора да се организујемо и да се искористи Дунав који пролази поред Кладова, да свраћају бродови као некада и да цела Неготинска крајина има користи од тога. Иду бољи дани за Србију, иду бољи дани за Кладово“ поручио је Драган Марковић Палма и позвао грађане Кладова да на лолакним изборима 16. децембра заокруже број 2, коалицију СПС – Јединствена Србија.

У културном делу програма наступио је и чувени саксофониста и легенда влашке музике Жива Динуловић, а присутни у сали су тражили да Дачић и Палма заиграју Влашко коло што је и учињено.

„Када се споји Моравац и Влашко коло то сигурно води у успех“ , изјавио је Драган Марковић Палма.

На конвенцији коалиције СПС – Јединствена Србија у Кладову говорили су још и кандидат за председника општине, Радован Арежина и потпредседник СПС Александар Антић.

"Србија никада није била енергетски стабилнија него данас" поручио је Антић, који је и министар рударства и енергетике Србије. "Важан сегент енергетског система у и Хидроелектране Ђердап 1 и 2, којима ресорно министарство придаје посебну пажњу", казао је Антић.

Како су два човека утерали стах у кости целој британској армији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић и Палма код Марића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА