Најновије

НАРУГАО МУ СЕ? Ево шта је Трамп поручио Макрону после одлагања повећања цене горива

Амерички председник Доналд Трамп поручио је данас да одлука председника Француске Емануела Макрона да одложи повећавање цена горива услед огромних протеста у земљи, оправдава и његову одлуку да се повуче из споразума о климатским променама, јављају агенције.

Трамп и Макрон (Фото: Јутјуб)

- Драго ми је да су се мој пријатељ Емануел Макрон и демонстранти у Паризу сагласили са закључком који сам ја донео пре две године - поручио је Трамп на Твитеру, преноси Ројтерс.

Поједини светски медији су пренели да се амерички председник на овај начин наругао свом француском колеги због проблема са којима се тренутно суочава.

Трамп сматра да Макронова одлука значи да је дошао до истог закључка као он, односно да је глобални споразум који је у Паризу склопило скоро 200 земаља 2015. године, "фатално фаличан зато што подиже цене горива у одговорним државама, док се чисте неки од најгорих загађивача на свету".

Он је, како АП преноси, навео да жели чисту воду и ваздух, али нагласио да амерички радници и порески обвезници "не треба да плаћају за чишћење загађења друге земље".

План Француске да повећа цене, имао је за циљ да потрошаче наведе да одустану од коришћења фосилних горива која утичу на климатске промене.

Прочитајте ОВДЕ зашто нико не улази у сукоб с Путином.

Извор: Танјуг/Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Макрон и Трамп о европској одбрани.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА