Најновије

СЛОВЕНЦИ КОНАЧНО СТАЛИ НА СРПСКУ СТРАНУ: Санкције нису решење за Cрбију

Премијер Словеније Роберт Голоб изјавио је да није сигуран да би увођење санкција ЕУ против Србије због инцидената на КиМ 24. септембра тренутно допринело решавању ситуације у покрајини.

Словенски премијер, заједно са лидерима земаља Западног Балкана, учествује у самиту Европске политичке заједнице у Шпанији, а по доласку у Гранаду новинари су га питали да ли је спреман да подржи санкције против Србије.

„О томе још нисмо разговарали, мислим да треба да будемо доследни. Нисам сигуран да ће санкције саме по себи допринети коначном решавању ситуације. Уколико то буде потребно и ако буде постојало заједничко мишљење по питању тога, Словенија би се придружила. Нисам сигуран да је то тренутно први и једини корак“, рекао је премијер Словеније.

Он сматра да би, у циљу деескалације ситуације на КиМ, прво требало одржати поновљене изборе у четири општине на северу покрајине.

„Решење тренутне кризе на Косову лежи, пре свега, у поновном одржавању избора у којима би учествовали сви, укључујући српско становништво. Циљ гласања је бирање легитимне власти у четири општине. Након тог корака требало би се позабавити питањем аутономије“, рекао је Голоб по доласку на самит који се одржава у Гранади.

ПУТИМ СПРЕМА ИЗНЕНАЂЕЊЕ ТОКАЈЕВУ: Русофобија ће се претворити у...

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА