Најновије

ВУЧИЋ: Хоћу Меркелову да доведем у Шумарице!

Председник Србије Александар Вучић боравиће сутра, на позив немачке канцеларке Ангеле Меркел, у званичној посети Берлину, где ће бити дочекан уз највише државне и војне почасти!

Меркелова и Вучић (Фото: принтскрин/Правда)

Вучић је казао да се озбиљно спрема за разговор са шефицом немачке владе, најважнијим европским лидером, и најавио да ће позвати Меркелову да посети Србију ове или следеће године, када ће покушати да реализује идеју да заједно посете Шумарице.

Теме ЕУ, Косово...

- Позваћу канцеларку Меркел да посети Србију ове или следеће године, када буде имала времена, јер је сада чека доста посла. Имам одређене идеје за Крагујевац и да заједнички можда одемо у Шумарице. То би била велика ствар. Мислим да би то било залечење великих рана из прошлости између српског и немачког народа и ако бих у томе успео, то би била још једна од великих ствари које смо за нашу будућност успели да направимо - казао је Вучић и оценио да то што ће бити дочекан уз највише војне почасти говори о поштовању које Меркелова и Немачка имају према Србији.
- Мислим да не постоји нико од лидера, не одавде, већ лидера ван овог простора, који су толико пута као ја разговарали и били примани код канцеларке. Суштина је у томе да морате да се спремите за тај разговор. Шта ћу ја сад да се бавим београдским изборима у уторак кад сам код Ангеле Меркел? Глава ме боли, две ноћи морам да се спремам за тај састанак да не бих осрамотио Србију. Теме ће бити европски пут Србије, Косово и Метохија, морам с Меркеловом да разговарам о томе - навео је Вучић.
Осим тога, двоје државника, како је најављено, разговараће и о билатералним односима, регионалним и економско-политичким питањима.
Одласку у Берлин претходио је густ дипломатски распоред шефа државе. Био је протекле седмице домаћин руском шефу дипломатије Сергеју Лаврову, а данас ће разговарати с председником Европске комисије Жан-Клодом Јункером и европским комесаром Јоханесом Ханом, док у четвртак путује у Софију на састанак с Федериком Могерини и лидерима западног Балкана.

Густ распоред

Вучић је казао да је веома задовољан густим распоредом активности, јер су оне значајне за грађане Србије:
- То су важне ствари за земљу, ти разговори су од изузетног значаја за грађане. Моја обавеза и одговорност, за то сам изабран, јесте да радим тај посао. Волео бих да понекад могу више да помогнем мојим другарима, пријатељима, добрим људима са листе јер су предстојећи београдски избори важни због много разлога.

Александра Јоксимовић: Важни лични односи Вучића и Меркелове

Председница Центра за спољну политику Александра Јоксимовић каже да је ЕУ, нарочито после усвајања Стратегије проширења за западни Балкан вратила фокус на регион, где је Србија приоритетна земља:
- Подршка Немачке је од изузетног значаја, што се тиче пријема у ЕУ и очекиване нормализације односа Београда и Приштине. Добри и лични односи Вучића и Меркелове су важни, имајући у виду значај Немачке у европској архитектури.

Жика Шареница шаље поклон канцеларки

Кандидат на листи „Зато што волимо Београд - Александар Вучић“ и новинар Живорад Николић јуче је Вучићу уручио лептир-машну у бојама „Жикине шаренице“, као и „женску“ шајкачу и чарапе у бојама српске заставе за немачку канцеларку Ангелу Меркел.
Шта је Захарова поручила Србији прочитајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Берлину са Ангелом Меркел
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА