Најновије

ПУТИН О ПОЖАРУ: Ово није била борбена ситуација већ криминални немар!

"Противпожарни аларм није радио од 19. марта и нико се није постарао за тај проблем", рекао је председавајући Истражног комитета Александар Бастрикин на састанку којим је председавао руски председник Владимир Путин, преноси Тасс. Он је додао да је један од чувара у трговинском центру заборавио да на време упали систем гласовног упозорења.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

"Не можемо да пронађемо разумно објашњење, чини се да уопште није обучен", рекао је Бастрикин. 
Руски председник Владимир Путин окарактерисао је стравичан пожар у ком је страдао велики број људи и деце као "Криминални немар и небригу". "То су неки од узрока пожара у трговинском центру 'Зимска вишња' у Кемерову, којом приликом је живот изгубило више од 60 особа", рекао је Путин у том граду. 
"Оно што се дешава овде, а ово није била борбена ситуација или неочекивана експлозија метана у руднику. Људи су дошли да се одморе, деца. Причамо о демографији и онда изгубимо оволико људи, због чега? Због криминалног немара и небриге", рекао је Путин, преноси Тасс. 
Породицама жртава изјавио је саучешће, а његово обраћање започело је минутом ћутања. 
Пожар у тржном центру у Кемерову избио је у недељу на четвртом спрату, на коме се налазе биоскоп и дечији забавни центар и захватио је око 1.600 квадратних метара. Том приликом су живот изгубиле 64 особе. 
ДНК анализа жртава пожара у трговинском центру "Зимњаја вишња" могла би да потраје и до две недеље, рекао Бастрикин. "Потребна је ДНК анализа 37 жртава, што ће трајати до две недеље", рекао је Бастрикин.
Прочитајте ОВДЕ стравичне поруке деце која су страдала у пожару.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте снимке пожара.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА