Најновије

ЛАЗАНСКИ РЕАГОВАО НА ТАЧИЈЕВЕ ПРЕТЊЕ: Јасан доказ да планирају Велику Албанију

Говорећи о изјави Хашима Тачија да ће на Србију кренути оружјем, војни аналитичар Мирослав Лазански каже да је она јасан доказ да Албанци у будућности планирају стварање велике Албаније.

Лазански (Фото: Јутјуб)

-  У Приштини говоре о помирењу, а онда оду на Кошаре, симбол нашег отпора агресији која је кренула из Албаније и пошаљу поруке да ће опет са пушкама... Где је ту простор за помирење? - запитао је Лазански.
Лазански се осврнуо и на ситуацију у Сирији која прети да ескалира светским ратом. Он каже да од седнице Савета безбедности очекује да ће "једни друге блокирати".
Прво је Русија затражила седницу због претњи међународном миру, па су САД и још десетак земаља затражиле седницу због наводне употребе хемијског оружја у Думи, онда је настала трка чија ће седница бити прва, а председавајући Перу је ту нешто измуљао. Оно што је чињеница и што је јасно јесте да су Руси још пре месец и по дана упозоравали да ће бити провокација хемијским оружјем управо на простору Думе. То се и десило. Погледајмо логично: да ли је Сирији потребно да користи хемијско оружје када су ови у Гути пред капитулацијом? Да ли је то потребно када се зна да употребу хемијског оружја осуђује цео свет? Нико нормалан неће користити хемијско оружје пред победом! Мантра жртве се непрекидно понавља и изгледа да су неки центри моћи на западу усвојили да је статус жртве најисплативији - рекао је Лазански.
Он подсећа да лекари са лица места нису потврдили да је било симптома тровања.
- Деци деконтаминирају очи, а себи нису заштитили очи. Нема ниједног снимка деконтаминације одраслих - то је бесрамна злоупотреба деце. Бојни отров само децу напада? Ово нико не доводи у сумњу - рекао је војни аналитичар.
Американци и запад, како каже, покушавају да на све начине компромитују Путина, нанесу Русији још један пропагандно-психолошки ударац и да поделе руско друштво, јер су велики бизнисмени на удару. Иде се, како каже, и на компромитацију Москве пред Светско првенство у фудбалу.
Трамп је врло контроверзна личност која један дан говори "гађаћу Северну Кореју", а сутрадан "једва чекам да се видим са Ким Џонг Уном".
- Један дан једно, други друго. Трамп полако губи компас - каже Лазански.
Србији, како сматра, не прете санкције због Русије.
- Теши ме што је доста западног капитала ушло у Србију и тај капитал се фино оплођује, зато Западу није у интересу да престану да зарађују на територији Србије. Друго, јасно је да ће Београд бити под притиском запада због независне, суверене политике - рекао је Лазански. Путин неће дозволити војни удар на Србији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански - Србија мора да сачува војну неутралност и врати војни рок! 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА