Најновије

Младост из Лучана пред финале Купа против Партизана од ФСС тражи само једну ствар, Радник "бoцнуо" Вучелића

Фудбалски клуб Младост из Лучана затражио је од Фудбалског савеза Србије (ФСС) да не подлегне притиску Партизана и да не мења место одигравања финала Купа које је заказано за 23. мај у Сурдулици.

Фото: ФСС

За трофеј у Купу Србије бориће се Младост и Партизан, а црно-бели су упутили захтев ФСС-у да се место одигравања финала промени.

- Партизан има тренутно три фракције навијача, нереално је да се меч организује на Радниковом стадиону - рекао је за "Спортски журнал" генерални директор Партизана Милош Вазура.

Из Младости су реаговали саопштењем у којем су оценили да је "неозбиљно мењати место одигравања које је већ раније одређено". Младост је навела и да је већ резервисала хотел и превоз.

- Такодје, подржавамо то што је ФСС заказао финале ван Београда и што је баш Сурдулица домаћин. Цео тај фудбалски регион, коме припада и град Сурдулица, а на крају и ФК Радник и људи који га воде, апсолутно то заслужују - наводи се у саопштењу.

- Промена места одигравања финалне утакмице нема смисла, посебно ако се узме у обзир да се људи из Сурдулице већ месец дана баве њеном организацијом. Младост у потпуности подржава одлуку ФСС да се финална утакмица Купа Србије одигра на стадиону у Сурдулици и надамо се да ће на тој одлуци и остати - додаје се.

После информације да је Партизан тражио промену места одигравања финала огласио се и Радник.

- Радник је непријатно изненађен неспортском иницијативом руководства Партизана да се финале Купа Србије између Партизана и Младости не одржи на стадиону у Сурдулици - наводи се у саопштењу.

Из Радника су подсетили Партизан да је и Сурдулица део Србије и да се у том граду увек тражи карта више за фудбалске утакмице, док "такозвани велики клубови не могу ни трећину својих капацитета да попуне".

- Могуће је да капацитет броја места на трибинама није по мери господе из Београда, али смо убеђени да такво мишљење не деле истакнути љубитељи фудбала. Нема разлога за фрустрације, јер финале Купа се неће играти на ливади, већ на стадиону европског ранга - навео је Радник.

- Зато позивамо господина Милорада Вучелића да понесе квалитетне томпусе у Сурдулицу и да се препусти спортском уживању у најлепшем региону Србије. Искрено верујемо да има спортског и друштвеног живота и изван београдског "круга двојке", Сењака и Дедиња - додаје се у саопштењу Радника.

Радник је истакао да је са поносом прихватио да буде домаћин финала.

- Достојни смо да преузмемо такву улогу, јер су нас за то све ове године квалификовали фер и спортска игра - закључује се у саопштењу Радника.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА