Најновије

“Устани за Косово” против Вучића: Ако се не супротставимо постаћемо саучесници у срамној предаји

Народна иницијатива "Устани за Косово" се спрема за прикупљање 100.000 потписа, неопходних за расписивање референдума на коме би грађани Србије одговорили на недвосмислено, прецизно питање: „Да ли сте за прихватање „правно-обавезујућег споразума” између Републике Србије и такозваног „Косова” којим се тој самопроглашеној, лажној „држави” омогућава улазак у Уједињене нације?” - саопштила је Народна иницијатива.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ониуказују на резултате истраживања јавног мнења која говоре да је за 90 одсто грађана Србије - Kосово и Метохија неотуђиви део Србије и, "уколико морамо да бирамо између чланства у Европској унији (ЕУ) и јужне српске покрајине, ми немамо никакву дилему, увек ћемо изабрати наше свето Косово и Метохију".

— У супротном, ако ћутимо и не учинимо ништа да спречимо претеће „легализовање” и „легитимисање” окупације КиМ, ако, без било каквог отпора, чекамо да београдски режим потпише „правно-обавезујући споразум” као покриће за предају свете српске земље НАТО окупаторима и шиптарским терористима — постаћемо саучесници у срамној предаји, у бестидној капитулацији, у издаји наших часних предака и наших потомака! — поручила је Народна иницијатива “Устани за Косово”.

Иницијатива наглашава да је расписивање референдума са питањем које одреди 100.000 грађана уставна и законска обавеза, а уједно и најбољи лек против могућег “преварног, лажног референдума какав се већ кува у лонцу Александра Вучића”.

- Референдум по мери и вољи народа, а не било ког појединца, дао би држави Србији могућност да хитно одбаци самоубилачку идеју срамне капитулације пред НАТО окупаторима Косова и Метохије, то јестпогубног „компромиса”, у коме би Србија дала своје за своје, зарад некаквих „евроатлантских интеграција”, против чега је огромна већина грађана наше земље – каже се у саопштењу.

Иницијативу Устани за Косово је подржао велики број јавних личности најразличитијих политичких, идеолошких и професионалних опредељења. Списак потписника можете видети ОВДЕ.

Под којим условом би Вучић пристао на независност Косова и Метохије сазнајте ОВДЕ.

Kњига "Мрежни ратови" руских геополитичара Александра Дугина и Леонида Савина диступна је у Србији и Републици Српској,...

Posted by Дневне Новине Правда on понедељак 23. април 2018.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драгољуб Жарковић о катастрофалним последицама економске политике Александра Вучића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА