Најновије

ШЕШЕЉ: Запад би срушио Вучића, али ни Ђилас, ни Јеремић, ни Јанковић нису тај калибар! (ВИДЕО)

Лидер Српске радикалне странке истиче да Запад у Србији покушава да нађе лидера издајника којег би плаћао како би са власти свргнуо актуелног председника, али се кампања против Вучића не би водила на основу косовског питања, већ на потпуно другачије начине.

Војислав Шешељ (фото: Јутјуб принтскрин)

Говорећи о притисцима западних земаља на Србију лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да Сједињене Америчке Државе на све начине покушавају да реализују своје циљеве у Србији и одавно о тим циљевима не желе ни да преговарају и разговарају.

- Они циљеве намећу без дискусије, као ултимативне. Такав случај смо имали 1999. године, а тренутна ситуација у Србији подсећа на ону из 2000. године, уочи 5. октобра. Западним силама сада недостаје неки нови Војислав Коштуница, којег је амерички компјутер избацио на ауспух као најпогоднијег кандидата прозападне опозиције. Многи кажу да Коштуница није био издајник и заиста није давао неке издајничке изјаве пре него што је изабран. Није био компромитован, али социјалисти су му били наклоњени и преко државне телевизије објављивали су само оно што га афирмише, а оно што га срозава су прећуткивали. И после 5. октобра социјалистима је био најлакша варијанта за напуштање, предају власти у неким фазама преко прелазне владе. Американци данас такву личност немају, за њом интензивно трагају и пред собом имају тројицу - Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Сашу Јанковића. Ипак, ниједан није тај калибар. Сва тројица су компромитована, Коштуница то није био. Коштуница је био интелектуалац, уживао је поверење београдске чаршије, иако се око њега окупио највећи олош – подсећа Шешељ.

Како каже, данашње прозападне партије ујединиле би се када би им неко "из шешира извукао лидера". Тражиле би ванредне парламентарне изборе, било би уложено много новца за рушење владе и Вучић би се обарао, не поводом Косова, већ на друге начине.

- Читам како би му приписивали убиство певачице Јелене Марјановић и Луке Јовановића. Ово делује као научна фантастика, али тако је изгледало и 2000. године - каже Шешељ.

Говорећи о наводним захтевима Србији из Брисела, Шешељ каже да је на првом месту признање Косова о чему нема места за преговоре.

- Друга ствар је да се пусти Република Српска, затим да се Русији уведу санкције, да се Хрватима преда 11.000 хектара земље на левој обали Дунава. Траже и контролу над правосуђем, односно да нам Венецијанска комисија одређује статус правосудне гране власти - каже лидер СРС за "Ново јутро".

Шешељ каже да Запад Србији никада није нудио компромис, иако се некада чинило да га нуди.

- Компромис је био Дејтонски споразум, па се видело да је почело са његовим кршењем одмах по имплементацији. Ништа им не можемо веровати - каже лидер радикала.


Шешељ истиче да су Американци спремни да дају велики новац невладином сектору и издајничким агентурама у Србији, оној личности која није компромитована и која изгледа довољно пристојно.

Напади, како истиче, не би били у вези Косова, већ би се изналазиле друге идеје и све би ишло у бескрај. Како каже, супротстављање оваквим тенденцијама Запада могуће је само на један начин.

- Притисцима Запада можемо се супротставити једним јединим решењем - руским базама широм Србије. Па, онда чик нека прете! Потребно нам је да су Руси овде како бисмо имали гаранцију да нас НАТО никада више неће бомбардовати. Бомбардовали су нас једном и видели су да могу. Треба нам неко да нас штити од оних који су претерано јаки да бисмо се ми сами са њима хватали у коштац. Сами са НАТО не можемо, али Русија може. Да је Кина спремна да се ангажује на Балкану исто бих истицао да је важно да и они отворе базе. Ипак, Кина је спремна да се ангажује само економски засад - каже Шешељ.

Он подсећа да су у току припреме за формирање војске Косова које се врше у Бондстилу, те да ће управо та војска бити инструмент за освајање севера КиМ.

Бојан Пајтић позива на побуну у ДС-у, више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА