Најновије

Американци одлазе, у Сирију стижу арапски војници?

"Слање арапских војника у Сирију је могућност о којој разговарају званичници више држава", изјавио је египатски министар спољних послова Самех Шукри.

Тенк САА (фото:јутјубе)

Портпарол Министарства спољних послова Египта Ахмед Абу Зеид изјавио је да Шукри током синоћњег говора није нагласио могућност да би Египат могао бити спреман да пошаље војску у Сирију и додао да таква одлука подлијеже уставним ограничењима.

"Вол стрит журнал" пренео је прошлог месеца да администрација председника САД Доналда Трампа жели да формира арапску војску која би заменила амерички војни контингент у Сирији.

Када је ријеч о ситуацији у Сирији, Шукри је новинарима потврдио да је могуће да та замјена буде арапска војска, пренијела је агенција "Ал ахрам".

"Приједлог се не разматра само у медијима, већ и током дискусија званичника држава, који разговарају о томе како би такве идеје могле да допринесу успостављању стабилности у Сирији", каже Шукри.

Египатски министар није поменуо имена држава чији званичници разматрају ово питање, али је неименовани званичник египатског Министарства изјавио да се изјава Шукрија није односила на Египат.

"Принципи који одређују могућност слања египатских трупа ван земље су свима познати. То се неће догодити уколико није у складу са уставним механизмима и правилима која су у више наврата потврђена, као што је то у случајевима повезаним са мировним мисијама УН", рекао је Зеид.

Саудијска Арабија је прошлог мјесеца саопштила да је отворена за могућност слања војске у Сирију.

А како шта је изјавио Трамп о повлачењу војника из Јужне Кореје, можете прочитати ОВДЕ. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Репортажа на српском о сиријском јунаку који је обарао томахавке.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА