Најновије

ДАЧИЋ: Ако сам ја сексиста, зашто је онда Саша Јанковић жену запослио код мене у министарству?

Шеф српске дипломатије и лидер СПС Ивица Дачић осврнуо се на саопштење Саше Јанковића из ПСГ-а којим је оптужен за секситички испад.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Покрет на чијем је челу некадашњи заштитник грађана Саша Јанковић осудио је понашање министра спољних послова Србије Ивице Дачића као сексистичко. Дачић је, како наводе у ПСГ-у, на телевизији испричао да је на састанку са председником Белорусије Александром Лукашенком, кад је видео да његово особље чине "топ-модели и лепотице", предложио размену особља.

ПСГ је оценио да је за уређену државу срамно да министар спољних послова и први потпредседник Владе на такав начин ниподаштава жене и колегинице, а тиме подржава и подстиче објективизацију и родну неравноправност.

На ове увреде одговара шеф српске дипломатије:

- Како Сашу Јанковића није срамота да напише тако нешто? Ако мене оптужује за сексизам, зашто је онда код мене запослио своју супругу док сам био министар полиције? Нека Славица каже да ли је икада имала било каквих проблема са моје стране док је радила у мом кабинету. Овај напад је испод сваког људског нивоа - рекао је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ скандалозну реакцију Ане Брнабић на изјаву Ненада Поповића о промоцији хомосексуализма у уџбеницима којима би могли да се појаве у Србији.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић код Марића прича о сусрету са Лукашенком

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА