Најновије

ДРЕЦУН: О каквој правди и напретку на Косову говори Еулекс? (ВИДЕО)

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да тзв. косовске институције још увек не процесуирају злочине над Србима и нису заштитили српски народ и његову имовину.

Дрецун (Фото: Јутјуб)

Дрецун је то рекао коментаришући изјаву шефице Еулекса, Александре Пападопулу, која сматра да је "после 10 година највећи успех мисије што одлази са Косова", као и да Косово може само да спроводи законе и правду.

Тим поводом он је упитао "зашто по фиокама тужилаштва и полиције на КиМ стоје пријаве Срба да им је нападнута имовина и да су они нападнути?".

- О каквој правди и напретку они говоре? Зашто никога нису осудили за бруталан злочин у селу Старо Грацко, за напад на аутобус Ниш експреса? Шта је то Еулекс урадио сем што је злочинце на албанској страни штито од правде - навео је Дрецун за ТВ Пинк.

Изјава о напретку Косова, примећује Дрецун, долази у тренуцима када је брутално убијен Оливер Ивановић, чије убиство Приштина, каже, неће да реши, када је српски народ изложен сталним инцидентима и нападима, када се уништава његова имовина и спречава повратак протераних Срба...

- Ту можете да видите како део те бирократије из ЕУ је заправо пристрасан, како се понаша једнострано, и како је увек на страни Албанаца и то се већ дуго не мења - указао је Дрецун.

Он истиче да је зато битно који људи долазе на руководећа места када је у питању међународно присуство на КиМ, јер, каже, ти људи морају бити "објективни, који ће радити у складу са мандатом, а не само штити интересе Албанаца".

Дрецун примећује да су Албанци привилегована страна и у Вашингтону, будући да служе за реализацију америчких интереса, а интереси и америчке и албанске стране се, каже, поклапају када је реч о насилном отимању територије КиМ.

- Управо из овог разлога важно је да Србија разговара са америчким представницима и износи своје ставове, јер се у том случају нека предубеђења и неистине демантују - истакао је Дрецун.

Мистериозна појава на небу шокирала навијаче на Светском првенству у Русији. Изнад стадиона се појавила необична светлост. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА