Најновије

Ово су уклете зграде у Београду које сеју смрт, али и места широм Србије која утерују страх у кости! (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије "Форум", која се реализује у сарадњи портала Правда и Народне телевизије, био је Саша Јовановић Јовандека, члан бенда Пси. Оно што овај бенд издваја од других је чињеница да у својим песмама обрађују урбане легенде, мистерије, али и истините приче.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Саша Јовановић Јовандека је причао о стању на домаћој сцени, али велики део емисије био је посвећен разговору о песмама које су њихово ауторско дело.

Водитељка и гост су се осврнули на песму “О белој дами”, која говори о девојци која је нестала након прославе девојачке вечери, чије тело никада није пронађено, али је много година касније многима почела да се привиђа на одређеном делу пута, како људи наводе, управо та девојка.

Јовандека је причао и о несрећама које су се догађале на Вождовцу у уклетим зградама, такозваним “Кулама” где је много људи страдало или извршило самоубиства под неразјашњеним околностима.

Један од последњих песама коју је бенд Пси снимио је “Напред, назад”. За песму је снимњен и спот који је готово налик филму, а како Јовандека каже снимњен је по мотивима убиства Јелене Марјановић. Он је у емисији навео да је убица сигурно психијатријски случај и да су они направили конструкцију догађаја из њиховог угла.

Једна од тема којима се позабавила водитљка је и чињеница да је Јовандека често посећивао скупове видара и видовњака.  Приликом једне од таквих посета сазнао је за дете које је нестало, а након двадесет дана су га пронашли, и од једног здравог детета, оно се драстично променило и више није могло нормално да се развија и брине о себи. Како су тврдили, дете је упало у “Вилинско коло”. Јовандека је нагласио да југ Србије предњачи у трагичним мистеријама и да су ту чудне енергије.

Аутор и водитељ емисије је Марија Гојковић.

Зашто сам ризиковала живот снимајући филм о српском снајперисти у ДНР? Оља Шехтер, америчка режисерка, прича у интервјуу за Правду, више ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА