Најновије

Други човек Ватикана стигао у Београд: Следи низ састанака са државним врхом Србије

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са државним секретаром Свете Столице кардиналом Пјетром Паролином који борави први пут у Србији.

Кардинал Пјетро Паролин (Фото: Јутјуб)

Председник Вучић је замолио кардинала Паролина да Папи, уз поздраве, пренесе захвалност на значају који Света Столица придаје територијалном интегритету и суверенитету Србије. Председник Вучић је изразио задовољство због добрих и стабилних односа Србије и Свете Столице, као и опредељење за наставак њиховог развоја, уз међусобно истинско поштовање и поверење.

Кардинал Паролин је изразио наду да ће кроз дијалог Београда и Приштине доћи до стварног компромисног решења за Косово и Метохију, уз очување мира и стабилности. Председник Вучић је рекао да Србија управо због мира и стабилности тежи постизању компромиса, али уз заштиту државних и националних интереса.

Министар спољних послова Ивица Дачић дочекао је кардинала јутрос на аеродрому "Никола Тесла".

Дрзавни секретар Паролин је председнику Вучићу изразио захвалност на свим активностима које државни органи и институције предузимају са циљем да помогну живот и рад католичке заједнице у Србији

Дачић је пожелео добродошлицу кардиналу Паролини и изразио велико задовољство његовом првом посетом Србиј. Министар је поновио да је ова посета за нас веома важна, а уједно је и прилика за унапређење политичког дијалога на највишем нивоу.

Државни секретар Свете Столице кардинал Паролин састаје се данас и са премијерком Аном Брнабић, као и са Дачићем, наводи се у саопштењу.

Вучић се састао и са немачким послаником Флекенштајном, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

 Зашто Путин не подржи Двери или Шешеља

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА