Најновије

ШЕШЕЉ: Легији понудити нагодбу и помиловање!

Лидер СРС Војислав Шешељ тражи од надлежних државних органа да направе нагодбу са Милорадом Улемеком Легијом, бившим командантом ЈСО осуђеним на 40 године затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића!

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ, који је протекле седмице посетио Легију и Звездана Јовановића у пожаревачкој 'Забели' и добио од њих пуномоћје да их заступа и издејствује ревизију суђења, каже да је њима двојици све на мештено. Он поручује и да Улемеку треба опростити део казне уколико пристане да открије све о атентату на Ђинђића, али и да расветли друге најкрупније злочине.

Посебан закон

Шеф радикала тврди да је прикупио много аргумената и доказа о намештеном суђењу Легији и Звездану.

- Следећи потез јесте да поднесемо захтев за ревизију поступака. Сакупили смо доста аргумената и јавност треба да упознамо са њима. Код Звездана је најјачи аргумент то да су му изнудили потпис на издиктираном признању. Што се тиче Легије, постоји огроман број појединости о којима ћемо упознати јавност. Њему треба понудити нагодбу.

Легија би требало да каже све што зна о Ђинђићевом убиству, да помогне да се расветле све околности тог, али и других великих злочина. Заузврат, треба да добије помиловање од државе и да буде пуштен на слободу пре истека казне - истиче Шешељ.

Саговорник додаје и да Улемек зна много тога о убиствима Ивана Стамболића, Славка Ћурувије, као и атентатима на Вука Драшковића у Будви и убиству функционера СПО на Ибарској магистрали.

- Легија зна много важних ствари. Мислим да све треба да се испита, свака његова реч... Држава треба да донесе посебан закон који би Легији омогућио да буде пуштен пре истека пуне казне, али само у случају да потпуно сарађује. Улемек може бити веома велика помоћ држави, а не може да слаже јер надлежни већ доста знају - подвлачи Шешељ.

Дебели докази

Упитан да прокоментарише ове наводе, адвокат Светозар Вујачић каже да је Шешељев предлог врло тешко изводљив.

- Понављање суђења овој двојици могуће је уколико се појаве нове околности и чињенице које основано указују на то да би судије, да су знале за њих, донеле другачију одлуку. И ово важи без обзира на то колико је времена протекло од пресуде. Ако би се ово десило, био би надлежан Виши суд. Захтев за понављање суђења мора бити поткрепљен дебелим доказима, а не само рекла-казала информацијама. Све зависи од квалитета тих доказа које Шешељ, наводно, има - закључује Вујачић.

Чињенице

Милорад Улемек

* Осуђен као организатор Ђинђићевог убиства

* На издржавању је максималне казне од 40 година

* Добровољно се предао у мају 2005, после више од две године скривања

Звездан Јовановић

* Окривљен као непосредни убица

* Такође служи казну од 40 година

* Ухапшен 25. марта 2003. године током полицијске акције "Сабља".

Руска мисија у Сирији је скоро завршена, Асад чисти последње џихадисте. Сукоб са САД остављен за крај. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА