Најновије

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Не дозволимо да се угаси најстарији шах клуб у Војводини ВИДЕО)

Панчевачки шах клуб „Светозар Глигорић – Глига“ најстарији клуб у Србији, данас на прагу једног века постојања, налази се пред гашењем!

Шах (Фото: Pixabay)

Клуб ради у континуитету од давне 1920. па све до данас остварујући све веће успехе из године у годину. Тренутно се такмичe у највишем рангу такмичења – првој лиги Србије. Осим изузетних спортских успеха, Клуб са поносом може истаћи да је носилац комплетне Глигорићеве шаховске заоставштине, по личној жељи легенде наше културе и спорта који је за живота био велики и искрен пријатељ Клуба.

Због незапамћено лошег стања клуб тренутно није у стању ни да исплати неопходне намете и да покрије основне оперативне трошкове а на  неизрециву жалост и пројекат отварања музеја посвећеног најбољем српском шахисти свих времена – чека неке боље дане.

- Молимо све људе добре воље који су у могућности, да  помогну да се спречи културна катастрофа и национална срамота која би уследила након гашења клуба који је Глигорић лично одабрао да очува његову богату и славну заоставштину – саопштавају из овог клуба на Светски дан шаха.

Сви који желе помоћи клуб могу то урадити на текући рачун клуба: 200-228-1700101001-36 (Поштанска штедионица АД Београд – ПИБ: 101053167). Такође можете директно контактирати људе из Клуба Уроша Бралушића (060/1627725) и (Миладина Митровића (064/1319890).

Извор: skgligapancevo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА