Најновије

АСАДОВА ВОЈСКА НЕЋЕ ИМАТИ МИЛОСТИ: Одабрана нова мета, САА креће у најозбиљнију акцију до сада

Руске ваздухопловне снаге започеле су јутрос велики напад на југозападну област Даре.

САА (Фото: Синхуа)

Према војном извештају из владиног упоришта у Изри, руске ваздухопловне снаге покренуле су више од 20 ваздушних напада на југозападу Даре, нападајући велики џеп који припада Исламској држави и групи "Џаиш Калед бин Валид" близу јорданске границе.

У извештају се наводи да је већина ваздушних удара била усмерена на градове Јалин, Адван и Тасил, који се налазе под контролом ИД, који су у непосредној близини фронта Сиријске арапске армије (САА) у провинцији Дара. Поред руских ваздушних напада, Сиријска арапска армија је испалила велики број ракета "земља-земља" на положаје Исламске државе у регији басена Јармук у Дари.

Овај снажан напад долази док се сиријска војска спрема за покретање велике офанзиве за уклањање великог џепа Исламске државе у југозападном делу Даре. Међутим, за разлику од других битака у провинцији Дара, Исламској држави неће бити дата прилика да се помири са владом.

Сиријска војска је успела да ослободи највеће делове територија провинција Дара и Ал-Кунеитра за три седмице, захваљујући у великој мери и споразумима о помирењу. ИД може добити могућност транспорта до региона Бадија Ал-Шам у источној Сирији. Међутим, ту је и питање великог броја расељених цивила који живе у делу Даре које ИД контролише.

Због великог броја расељених цивила у близини јорданске границе, офанзива Сиријске арапске војске за преузимање региона басена Јармук може се показати тежом него што је првобитно планирано.

Руси показали својих шест оружја који их чувају од трећег светског рата. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријских ратишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА