Најновије

Пацоли и злочинци ОВК измислили болесног путника и слали лажне податке контроли летења!

Приштинска делегација, која је у уторак авионом путовала на нову рунду бриселског дијалога, залутала је у ваздушном простору, па су измислили да је једном путнику - позлило.

Пацоли (Фото: Јутјуб)

Шаљући лажне податке Контроли летења Србије и Црне Горе - СМАТСА, издејствовали су да се летелица врати у Тирану.

С обзиром на то да су у авиону, како део преговарачког тима, осим власника летелице Беџета Пацолија, била и тројица бивших лидера ОВК, оптужених за злочине пред српским судовима, у моменту кад су се приближавали територији Републике Српске изрежирали су "медицински случај". И све због очигледног страха да би могли да буду приземљени, а потом и ухапшени?!

Према информацијама, достављеним "Новостима" из Контроле летења, авион типа цхалленгер ЦЛ 60, а који припада регистру САД, из Албаније је ушао у ваздушни простор Црне Горе, али је пре уласка у БиХ, у 19.48, пилот затражио повратак у ваздушни простор Албаније.

- Као разлог навео је да се у ваздухоплову налази путник који се не осећа добро и затражио је промену плана лета и повратак ка Тирани. Како овакви случајеви нису реткост, СМАТСА је прихватила захтев, обавестила контролу летења у Тирани и упутила авион у ваздушни простор Албаније. Више се нису враћали у простор у којем пружамо услуге - наводе у СМАТСА.

Уз напомену да они не располажу подацима о именима путника, ни о власницима авиона, из Контроле летења наводе да су у уторак током дана примили план за лет на релацији Приштина - Брисел. У њему је наведено је да ће проћи рутом кроз ваздушни простор Македоније, Албаније, Црне Горе, БиХ, Хрватске и даље до Брисела. План лета није имао информације о посебном статусу.

Како је посведочио директор приштинске телевизије Кљан Косова Батон Хаџију, који је такође био у авиону, Пацоли је приметио да не лете према Бриндизију у Италији, као сваки пут раније, и наредио пилоту да их врати у Тирану. Тиме је, како наводе приштински медији, "избегнут скандал".

Постоје санкције за лажно пријављивање проблема у авиону - каже  бивши главни ваздухопловни инспектор Велибор Вукашиновић.

- Не можемо да спустимо авион чији је лет пријављен изнад друге државе, већ само да га проведемо, што уређује Чикашка конвенција. У питању је летење на 12.000 метара, а не калдрма крај Саве. Ко је смислио ту представу, много је глуп. Као, уплашили су се да их не ухапсимо изнад БиХ или Црне Горе, праве ријалити за гласаче. Ми можемо само да приземљимо авион који је као уљез ушао у наш ваздушни простор.

Нестао снимак који ослобађа Ратка Младића! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић: Пацоли ми је рекао “Немој да ми квариш посао”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА