Најновије

ПАРЛАМЕНТ ОДЛУЧИО: Свако ко буде промовисао миграције - Платиће

Мађарски парламент усвојио је данас закон којим се финансијска или материјална подршка групама које подржавају улазак миграната опорезује са 25 одсто.

Ако сте се питали ко стоји иза "мигрантске кризе... (Илустрација: Правда)

Како преноси АП, тај специјални порез је део антимигрантске политике премијера Виктора Орбана, који сматра да масован улазак углавном муслиманских миграната у Европу представља претњу за њену хришц́анску културу.

Закон је усвојен у склопу шире измене пореских закона у Мађарској, а приход од новог пореза моц́и ц́е да се користи само за одбрану границе земље и њиме ц́е се моц́и покривати трошкови државе.

Промовисање миграције, како се наводи у закону, укључује медијске кампање, семинаре, као и "пропагандне активности којима се имиграција представља у позитивном светлу“.

Овај закон је један од такозваних “закона против Сороша”, којима се Мађарска власт бори против миграција и финансијера тих миграција и организација које помажу мигрантима. 

Мађарски званичници често истичу да је главни финансијер миграција и човек који стоји иза организација за помоћ мигрантима Ђерђ Сорош, мађарски Јеврејин који живи у Америци.

ОВДЕ погледајте зашто Москва упозорава Србију да је споразум са Приштином опасан.

Извор: Правда/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Мигранти су добродошли и потребни Србији, они ће да нам поправе наталитет и реше питање радне снаге и економског раста

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА