Најновије

ВУЛИН ОБЈАШЊАВА: Томпсон зарађује од мржње према Србима, он је усташки певач

Министар одбране који није служио војску Александар Вулин каже да очекује наставак провокација с приштинске стране и сматра да је компромисно решење у дијалогу Београда и Приштине разграничење и заустављање ширења "велике Албаније".

Вулин и Томпсон (Фото: Јутјуб)

- Очекујем да ће Приштина наставити с провокацијама и покушајима да се прекине дијалог. Они знају да преговори с Вучићем нису добри по њих. Бриселски споразум не ради за њих, а то тешко прихватају - рекао је Вулин за Курир.

На питање шта је за Србију прихватљиво, компромисно решење, Вулин каже да је његов став да нам је потребно "разграничење и засутављање ширења "велике Албаније"". 

Упитан да ли подржава идеју о расписивању референдума на којем би се грађани изјаснили о предлогу за решење КиМ, министар одбране каже да је председник Вучић "храбар човек, који се не крије", те оцењује да је "изаћи пред нацију са ставом о коме треба да се изјасни чин политичке и личне храбрости".

- Да хоће да се крије, имао би Скупштину и Владу на које би могао да пребаци одговорност, али он није такав. Подржаћу га јер знам да нема никога ко би се као он борио за положај Срба и интересе Србије - поручио је Вулин.

Коментаришући то што ни шест месеци после убиства Оливера Ивановића истрага приштанских власт нема резултат, Вулин оцењује да Приштини, а и многим чиниоцима међународне заједнице, одговара да не дођу до решења.

- Овако се увек лако могу оптужити Срби, извршити покушај смене Срба у КПС север јер нису решили случај и пуштати лажи и полуистине - рекао је министар.

Како је нагласио, никоме као Србији није стало да се злочин разреши и кривци казне.

- Волео бих да имамо пуну контролу која би нам омогућила да разрешимо злочин, али немамо и зато су наше могућности сужене. Нећемо престати да трагамо и без подршке Приштине и међународне заједнице - нагласио је Вулин.

Упитан како му се чине "хрватски испади" током прославе успеха њихове фудбалске репрезентације на Светском првенству у Русији и чињенице да је на дочеку био "контроверзни Томпсон", Вулин одговара контрапитањем:

- По чему је то Томпсон контроверзан? Није он контроверзан, он је врло јасан, он је усташки певач, човек који живи од мржње према Србима и, нажалост, у Хрватској није једини. 

Сматра да је прослава хрватских фудбалера показала да они, и када играју са Аргентином или Енглеском, и даље играју против Србије и да мисле да је сваки њихов успех прилика да покажу колико мрзе Србе. 

- Замислите да су наши фудбалери певали песме у којима се вређају Хрвати након победе над Костариком, цела Србија би их осудила. У Хрватској, нажалост, напади на Србију се подразумевају, па макар играли против Нигерије. Тужна слика младих људи који се не стиде францетићевих усташа и певају о кољачу Максу Лубурићу - рекао је министар. 

На констатацију да се много говори о набавци нове опреме за Војску Србије, да се помиње и С-300, "мигови", хеликоптери.. , те на питање шта ће Србија добити и када, Вулин каже да се о томе не прича у медијима.

- Знаћете на време. Будите сигурни да пажљиво бирамо и да смо спремни да бранимо Србију и Србе где год да живе - поручио је Вулин.

Мартиновић згрозио јавност наступом у Скупштини о мртвима, ево како му је млађи Шешељ одговорио, више ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин о куповини стана од 250.000 евра

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА