Најновије

АЛАРМАНТНО: Ниш окупирало 11.000 Шиптара, купују све што могу, не питају шта кошта!

У Ниш се, према незваничним подацима, доселило око 11.000 Албанаца. А само у протекле три године њих 1.500 је купило станове у том граду. Албанце сада највише занима област око Врања, дуж границе с Бујановцем, али и Топлички округ. За имања у тим местима спремни су да дају неколико пута већу цену од реалне.

Илустрација (Фото: ИН4С)

Председник Србије Александар Вучић недавно је поручио онима који неће разграничење с Албанцима да људима кажу да се спреме да за 40 година бране Врање. Затим се исправио и рекао да је та изјава оптимистична:

- То ће бити за 20 година, а не за 40 година.

Председник каже да зна намере Албанаца и да демографија није на нашој страни. И пре годину дана указао је да постоје докази да Албанци планирају да купују земљу и фабрике на југу, али да ће Србија, поштујући законе, наћи начин да заштити националне и државне интересе.


Јавна је тајна, упозоравају саговорници Курира, да косовски Албанци у протеклих десет година масовно купују станове, куће и земљиште у Врању, Нишу, Лесковцу, Куршумлији, Прокупљу и околним селима, где онда пријављују пребивалиште и тиме стичу основ за уживање свих осталих права - од личне карте до социјалних давања.

У Ниш се, према незваничним подацима, доселило око 11.000 Албанаца. А само у протекле три године њих 1.500 је купило станове у том граду. Албанце сада највише занима област око Врања, дуж границе с Бујановцем, али и Топлички округ. За имања у тим местима спремни су да дају неколико пута већу цену од реалне.

- Југ Србије је угрожен, а Албанци га "окупирају" из два правца - из Куршумлије преко Топлице и Прокупља до Ниша, као и од Бујановца према Врању. Јавна је тајна да Албанци у последње време купују земљиште у Топлици, куда би требало да прође деоница ауто-пута Ниш-Мердаре. Иначе, годинама уназад Албанци масовно купују куће, станове, земљиште у селима и градовима на југу Србије. На тај начин, као власници имовине, лако долазе до новог места пребивалишта, које је у ствари фиктивно јер заправо и даље живе на Косову. Како год, пријавом пребивалишта у Србији легално стичу основ за уживање свих осталих права - на личну карту, пасош (који им је значајан јер је Србија у безвизном режиму), школовање, социјална давања, здравствену заштиту, упис у бирачке спискове - објашњава професор Правног факултета у Косовској Митровици Душко Челић.

Објашњава да у тим општинама због хиљада фиктивно пријављених Албанаца има неупоредиво више бирача него грађана.

- Албанци се на тај начин дугорочно спремају и за преузимање локалне власти у тим местима. Истовремено, те Албанке с Косова, које имају пребивалиште у Србији, долазе с намером у болнице на југу Србије, где се порађају. На тај начин дете се аутоматски уписује у матичне књиге и добија сва права, па и на дечји додатак... Кад одрасту, и они, без проблема, имају бирачко право. То је наставак њихове експанзије, освајања, окупације у смислу територијалних претензија.

Ево шта је све Змија обећао Шиптарима са југа Србије, више ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забрањени спот Народне странке – Вучић о Косову некада и сада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА