Најновије

Спречено исељење породице ратног војног инвалида

После више покушаја да се иселе избегличке породице претходних дана у Устаничкој улици, данас у 9ч на ред је дошло исељење шесточланог домаћинства Крушка.

Мирослав Крушка (Фото: Јутјуб)

Наиме, Мирослав је ратни ветеран и радник који је избегао из Хрватске, а у Устаничкој живи у 30м2 са супругом, сином, снахом, дететом и мајком.

Иако је покушао да конкурише више пута, на конкурсима није пролазио јер "није имао довољно бодова".

10:50 - Још један дан у Устаничкој 244г - још једна победа! Спречено је исељење породице Крушка!

9:22- Полиција и извршитељи су се за сада повукли. Активисти из удружења као и станари нису дозволили надлежнима да уђу у стан и иселе породицу.

9:14 - Извршитељ у пратњи полицајаца управо је пристигао у Устаничку 244г.

Испред зграде су активисти и активисткиње Здружене акције Кров над главом, као и грађани и грађанке, решени да спрече ово принудно исељење.

Како наводе из "Здружене акције Кров над главом", Комесаријат је био свестан озбиљности овог случаја још у децембру 2017. године када је комесар Владимир Цуцић дошао у обилазак зграде. Тада, као и у наредним разговорима, Мирославу је речено да ће се Комесаријат обавезно позабавити решењем стамбеног питања за његову породицу и да је неопходно да се стрпе како би најпре били решени 'лакши' случајеви.

Ипак, то се није догодило и ова шесточлана породица је добила налоге за исељење. Осећали су се преварено и били љути, јер из Комесаријата нису ни покушали да с њима опсежније и детаљније разговарају о решењу.

За породицу Крушка неопходно је обезбедити 2 одвојена стана или макар неки већи стан са више соба. Просто, 2 собице у 30ак м2 су премали простор за неки нормалан живот шесторо људи, међу којима су и једно дете и болесна стара особа. 

Руска олуја стиже у последњи центар џихадиста! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бошко Обрадовић- Штрајк глађу ратних инвалида је огледало вашег односа према њима!!!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА