Најновије

ВУЧИЋ: Слање црногорских војника на КиМ непријатељски чин

Председник Србије Александар Вучић каже да не би било шта карактерисао тешким речима, али је оценио да свакако није пријатељски чин то што Црна Гора шаље своје војнике на Космет.

"То је све оно што нисмо имали, а данас имамо" (Илустрација: Правда)

Александар Вучић је подсетио да је премијер Црне Горе Душко Марковић, приликом посете Београду и у разговору са њим, рекао да Црна Гора разуме колико је КиМ болно и тешко питање за Србију и да ће се односити према њему са посебном пажњом, узимајући у обзир и интересе Србије, и оно што Србија каже.

"Нити су нас питали... Они су суверена држава, они могу то, али знају какав је наш став у случају КиМ. То што ће они нешто тако значајно да раде, један, два или три њих, то је безвезе, то ничему не служи, осим да они испуне задатак који су добили од НАТО-а", рекао је Вучић новинарима након обиласка компаније "Телеоптик".

Председник Вучић је оценио да слање црногорских војника на КиМ није нарочито пријатељски гест.

"Напред, момци, ви радите свој посао. Ми знамо да то није нарочито пријатељски гест према Србији. Ми ћемо свој посао да радимо, и то је то. Нема велике филозофије, а да нас терате да кажемо како је то дивно... и сад ћете ви са том двојицом да сачувате наше манастире... ту причу неком другом причајте", рекао је Вучић.

"Руше шансу да добијемо више него што имамо данас"

Вучић је рекао да се Косовом бави на дневном нивоу, да дневно чита између 500 и 600 страна докумената, што тајних, што јавних, и да ће пред народ изаћи са предлогом кад буде знао шта је максимум који можемо да добијемо.

"Када прочитате 500 страница дневно тајног и јавног материјала – знате нешто више од других и морате да предузимате одговорне мере", рекао је председник.

Председник Србије је рекао да, шта год да буде урађено око Косова и Метохије, мора да се иде на референдум и поручио да било каква одлука није могућа без уставних промена, а да они који "руше" референдум раде против будућности земље.

Референдуму се, каже, противе сви они који мисле да тиме руше њега: "А руше, заправо, своју земљу, њену будућност и шансу да добијемо више него што сада имамо", приметио је Вучић.

ОВДЕ погледајте шта је Вучић рекао о сусрету са Порошенком.

Извор: РТС/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милошевић у Хагу: Косово је Србија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА