Најновије

ОТКРИВЕН ПАКЛЕНИ ПЛАН: Терористи хтели да дигну у ваздух стадион Камп Ноу усред Барселониног меча!

Шпанска полиција је открила језиве податке са телефона терориста који су, испоставило се само делимично, извршили напад у Барселони прошлог августа, када је погинуло 16 особа, а најмање 130 рањено - план им је био и да дигну у ваздух стадион Камп Ноу.

Камп Ноу (Фото: Јутјуб)

Наиме, 17. августа 2017. на градском шеталишту у Барселони десио се прави покољ, када је један 22-годишњи исламски терориста комбијем покосио пешаке. Том приликом је 13 људи на месту изгубило живот, једна особа је издахнула од последица повреда у болници, а било је још трагичних исхода - возач комбија је извршио додатно убиство да би узео кола за бег, његови сарадници из исте теорирстичке ћелије су убили једну жену а шесторо тешко повредили када су колима улетели на тротоар, после чега их је полиција, сву петорицу, лишила живота у ватреном обрачуну који је уследио.

Међутим, остало је дуго мистерија шта се десило ноћ пре напада у Барселони, када је у граду Аканару експлодирала кућа у којој су била два човека. Знало се да је један од њих био 44-годишњи имам Абделбаки Ес Сати, који је био идејни вођа тих џихадиста, знало се и да је, по свој прилици случајно, експлодирало 120 канистера са запаљивим гасом, али се није знало за који напад се гас чувао, нити какве су даље активности терористи желели да предузму после поменутог 17. августа.

Сада, скоро годину дана касније, како пише шпански "Ел Периодико" - испоставило се да је следећи циљ био Барсин стадион Камп Ноу.

На основу анализа заплењених телефона и компјутера, полиција је утврдила да су терористи хтели да 20. августа, три дана после покоља на шеталишту Ла Рамбла, активирају експлозив на стадиону. Није познато који експлозив, нити која количина би била употребљена за тај масакр, а он би то свакако био - јер је за 20. август био заказан почетак прошле фудбалске сезоне у Шпанији, а на Кампу Ноу је Барселона тог дана играла са Бетисом.

Остало је и непознато да ли су сви напади првобитно били планирани за 20. август, односно да ли је поменута "случајна погибија" вође џихадиста, Абделбакија Ес Сатија, натерало остале да одмах, дан касније после срмти имама, изађу на улице и нападну грађане Барселоне.

У документима терориста могли су да се нађу и скице Ајфеловог торња у Паризу, као и базилика "Свете обитељи" архитекте Антонија Гаудија, па полиција сумња да су желели и да те чувене објекте дигну у ваздух у својим наредним акцијима.

Хрватски навијачи дивљају по Србији, демолирали су пумпу код Врчина. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа “Камп ноу”

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА