Најновије

ВАНРЕДНО У ВРАЊУ: Врањска река се излила због незапамћених падавина, домаћинства пливају под водом! (ВИДЕО)

Незапамћене падавине изазвале изливање Врањске реке на више места дуж њеног корита. Све градске службе су изашле на терен и према првим информацијама, ради се о највећем водостају Врањске реке у последњих неколико деценија. 

Врањска река (Фото: Јутјуб)

На седници градског Штаба за ванредне ситуације, којом је председавао заменик градоначелника Ненад Антић, разматрани су извештаји са терена, након незапамћених падавина које су изазвале изливање Врањске реке на више места дуж њеног корита.

У наредних неколико сати, приоритет ће бити растерећење корита од наноса како би се обезбедио несметан проток воде и механизација Водовода управо ради на чишћењу. Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се понашају одговорно, да се не приближавају обали и мостовима за време бујичног таласа јер су на тај начин угрожени њихови животи.

 

Највећа оштећења Врањска река је нанела на току изнад Белог моста, у Црногорској улици, код „Амама“, Бујковског моста, Мачкине чесме и у доњем делу града, у улици Марије Кири.

У Пољаници, у прекиду је био пут према Власу, а поново су бујични потоци направили штету на имањима у више села овог краја. Штаб за ванредне ситуације формирао је интервентну екипу која ће пратити ток Врањске реке у наредних 12 сати, екипу која ће пратити стање најугроженијих мостова, као и тим који ће обићи обићи поплављена домаћинства и разговарати са суграђанима.

 

У овом тренутку ситација се полако стабилизује, а због непредвиђених временских прилика, све надлежне службе ће организовати дежурства, речено је на седници Штаба.

Ратарима потпуно уништени засади, немају од чега да враћају кредите, више ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА