Најновије

РУСИЈА: Америка штити терористе!

Терористи ИД и Нусра фронта се крију у кампу за избеглице Рукбан на граници са Јорданом, користећи их, уз знање америчких војника, као живи штит, саопштила је званична представница МИП-а Русије Марија Захарова.

Нусра фронт (Фото: Твитер/Правда)

„У највећи камп за привремено расељена лица Рукбан у близини границе са Јорданом сиријске власти и УН и даље немају приступа. Међу цивилима који су тамо фактички таоци крију се, користећи их као живи штит, џихадисти, њих неколико стотина, као и припадници Нусра фронта, који користе и тешко наоружање. Све то се дешава, нажалост, и ми имамо информације које потврђују да се то ради са знањем америчких војника који контолишу зону од 55 километара око нелегалне базе у Танфу на сиријској територији“, рекла је Захарова.

Подсетимо, америчке снаге се у Сирији налазе без дозволе званичног Дамаска.

Портпаролка МИП-а Русије је додала и да је Русија приметила у Авганистану да непознати хеликоптери допремају оружје талибанима и ИД који међусобно сарађују.

„Између осталог, према тврдњама авганистанских медија и локалног становништва, такви летови у последње време су забележени у провинцији Сари Пул“, навела је Захарова.

 Путин је добио оружани рат у Сирији, а добиће и гасни рат у Европи! Ево о чему се ради… Прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Све о Нустра фронту.

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА