Најновије

ЕКСПЛОЗИЈЕ ТРЕСУ БЕРЛИН: Велики пожар захватио шуме пуне бомби из Другог светског рата, масовна евакуација у току! (ВИДЕО)

Шумски пожар који је избио југозападно од Берлина и због којега су евакуисана три села, проширио се на површину од око два квадратна километра.

Одјекују детонације (Фото: Јутјуб)

Више од 500 људи је евакуисано из регион Тројенбрицен, педесетак километара од Берлина.

Дојче веле пише да је ризик већи јер су пожари у близини места где се налази доста неексплодираних бомби из Другог светског рата.

- Муниција је веома опасна јер не смемо да газимо по терену, стога не можемо ни да приђемо пожару како бисмо га угасили - рекао је гувернер Бранденбурга Дитмар Воидке, преноси АП.

Како наводи АП, неколико детонација се већ чуло из шуме и ватрогасцима још није дозвољен приступ подручју. Напори гашења пожара тренутно се своде на гашење из ваздуха хеликоптерима и воденим топовима.

Он наводи да су пожари и даље велика претња, али да ће бити учињено све што је могуће како би се људи заштитили.

Пожари су избили у четвртак поподне и ускоро су постали претња за три села у држави Бранденбург код Берлина, преноси Дојче веле и наводи да је евакуисано око 540 становника Фронсдорфа, Клаусдорфа и Тифенбрунена.

Више од 300 ватрогасаца је укључено у гашење пожара, а евакуисани становници су ноћ провели код рођака или у градској скупштини града Тројенбрицена.

Од јутрос је затворено и неколико путева, пожари нису угрозили авионски саобраћај у Берлину, а густ дим може да се види и са 10 километара.

Прочитајте ОВДЕ каква се то трагедија догодила у Београду а реч је о гасу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА