Најновије

ХРВАТЕ ИЗНЕРВИРАЛА СРПСКА ТУРИСТКИЊА: Називати Дубровник српским градом док шеташ Страдуном, прилично је одвратно! (ВИДЕО)

Српкиња Весна Пешић снимала се на путовању кроз Дубровник како шета. Ништа то не би било спорно да ова жена није, обилазећи град, причала о њему као месту кога су српска племена населила и дала му српско име Дубровник, што је историјска чињеница која је засметала хрватским медијима.

Весна Пешић на Страдуну (Фото: Јутјуб)

- Ово је српски град Дубровник. Основала су га српска племена Травуњана, Захумљана и Конављана и дала му име Дубрава по густој, храстовој шуми - каже Весна у видеу док хода Дубровником.

Њено изношење истинитих историјских чињеница наишло је на гнев хрватских медија који су овај поступак назвали непромишљеним и одвратним, јер шетати Дубровником и причати историју, већи је злочин него онај који су уташе у логорима учиниле Србима.

- Наравно да су нам сви гости добродошли, независно које су националности. Камо среће да је и више Срба, Црногораца, Словенаца на нашем Јадрану и да троше и уживају у нашим лепотама. 

Међутим, доћи у Дубровник, шетати Страдуном и називати тај град српским и позивати гласно на нова освајања и о томе постављати видеа на Фејсбуку док сте у бисеру хрватског туризма - прилично је одвратно, непромишљено и злонамерно. Баш је то учинила извесна Весна Пешић - написао је портал slobodnadalmacija. hr.

Објавила је још неколико постова: 

- Питају ме како се осећам у Дубровнику? Као свој на своме! Овај град основала су српска племена Травуњани, Захумљани и Конављани и дала му име Дубрава по густој храстовој шуми. У овом граду одувек се говорио прво српски језик, потом италијански а онда у мањем броју неки остали језици. Наравно, о новокомпонованим језицима није било ни речи. Овде је на српском језику српске књиге штампала Српска дубровачка штампарија а највећи дубровачки песник беше Србин Иво Гундулић - написала је на свом профилу Весна, а онда је уследила лавина што позитивних што негативних коментара.

Прочитајте ОВДЕ какав се то скандал дешава у БиХ и ко је тамо непожељан?

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сазнајте све о Дубровачкој Републици путем овог занимљивог видеа.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА