Најновије

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ТРАЖИ ХИТНУ СЕДНИЦУ: Шта ће наш официр на прослави злочиначке Олује

Посланички клуб Демократског фронта најавио је да ће тражити заказивање хитне седнице Скупштине Црне Горе због, како су навели, скандалозног присуства представника Војске Црне Горе на обележавању годишњице хрватске акције "Олуја" у Книну.

Небојша Медојевић, један од лидера ДФ (фото: Јутјуб)

"Официр који се појавио у Книну, где се клицало злочинцима и вијориле заставе са поруком "За дом спремни", под којом је у Другом светском рату зверски побијено на стотине хиљада људи, никако није могао представљати Црну Гору, већ искључиво оне који су више пута издали и који су, због жеље да служе страним центрима моћи, спремни у сваком тренутку да понизе ову земљу и њене грађане", оценио је Демократски фронт у саопштењу.

ДФ наводи да жели да пред грађанима, у парламенту, ово питање расправи и добије информацију ко је овластио официра Војске Црне Горе да присуствује догађају који слави злочин и прогоне над српским народом, када се десило највеће етничко чишћење у Европи, након Другог светског рата.

У саопштењу се указује да је у "Олуји" са својих вековних огњишта протерано на стотине хиљада Срба, а убијено више од 2 000, већином цивила, као и да је тиме "довршен пројекат монструозне НДХ да Срба готово више и нема на тим подручјима".

ДФ оцењује да те чињенице нису биле од великог значаја за власт у Подгорици, која је, како кажу, слањем свог представника у Книн "нанела тешку срамоту грађанима, обрукала Црну Гору и показала да је њен антисрпски карактер досегао размере о којима је недавно говорио и патријарх Иринеј".

Тим поводом се огласио и један од лидера ДФ, Небојша Медојевић који је на Твитеру рекао: 

“Официр Војске ЦГ на прослави ратних злочина против српског народа у акцији Олуја .

Као етнички Црногорац и борац за суверену Црну Гору од 1989. године, данас осећам стид због издајничког поступања марионетске Владе Црне Горе. Зло време. Али све пролази, а истина остаје.”

ОВДЕ погледајте какву будућност предвиђа руски футуролог Србији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Истина о страдању Срба у ЦГ, интервју и снимак убиства човека који је прогањан, мучен и на крају убијен само зато што није хтео да се изјашњава другачије него као Србин

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА