Најновије

Документарац о Марији Калас: Никада објављени детаљи из бурног живота светске диве

Документарни филм "Марија Калас" од данас ће бити на репертоару домаћих биоскопа. Оперска дива божанственог гласа 41 годину након смрти, прича своју животну причу у документарном филму Тома Волфа.

Марија Калас (Фото: Јутјуб)

Волф је три године путовао по свету и скупљао материјале о животу Марије Калас, који никада нису објављени - приватне видео снимке, фотографије, снимке њених представа које су снимили обожаваоци, интимна писма и изгубљене интервјуе. Филм је употпуњен сјајним музичким нумерама, такође никад објављеним.

Публика ће по први пут имати прилику да чује истину о њеном животу кроз интервјуе који никада нису били објављени, ретка писма упућена пријатељима и породици, љубавна писма њеном првом мужу, као и писма Аристотелу Оназису.

Филм почиње необјављеним интервјуом који је Марија дала 1974. године, три године пре њене смрти. Говорила је о начину на који је променила оперу, али и о својим кајањима - нарочито о пропуштеној прилици да оснује породицу.
Марију Калас знамо као једну од најфасцинантнијих личности двадесетог века, диву са насловних страна магазина, чији живот су пратили скандали. Међутим, редитељ Том Волф је желео да открије свету потпуно другачију страну, па ћемо у филму имати прилику да видимо сукоб између њене две личности: једне која је желела светску славу и друге која је маштала о једноставном,породицном животу.

Марија Калас је, до данашњег дана, једна од најпродаванијих извођача класичне музике на свету, и једна од најфасцинантнијих личности у историји, због чега је остала упамћена као икона музике, краљица оперске сцене и “la divina” (бесмртна).

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА