Најновије

ЈЕЛЕНА БИЛА ЖИВА КАД ЈОЈ УБИЦА ПРЖИО ПРСТЕ: Објављена реконструкција убиства у Борчи

Центар за форензичка истраживања (ЦФИ) из Новог Сада, чији је директор Ненад Шипка, објавио је дуго очекивану 3Д реконструкцију убиства певачице, за чије се убиство терети супруг Зоран Марјановић (40). Закључак документа који је достављен је да Јелена није усмрћена на насипу у Борчи, већ је тамо донесена полумртва! То доказују и фотографије на којима се види да су њени прсти стављани у варикину, највероватније како би се спрали сви трагови који би могли да укажу на убицу!

Јелена Марјановић (Фото: Фејсбук)

Лакирани нокти

- На основу информације коју нам је дала Теодора Крсмановић, рођака убијене, у тренутку када је последњи пут виђена жива, Јелена је имала уредно лакиране нокте. С друге стране, на фотографијама са увиђаја јасно се примећује да је лак на њеним ноктима изузетно оштећен - наводи се у реконструкцији.

Према тврдњама ЦФИ, на чијем челу је Ненад Шипка, на фотографијама се виде евидентна оштећења на певачициним јагодицама која су настала од јаког хемијског средства у које су јој прсти били умочени.

- Експерименталним путем смо лакирану пластику потопили у варикину, држали неколико минута и благо протрљали крпицом. Варикину смо изабрали јер, према информацијама добијеним са Института за судску медицину у Београду, она се користи за прање инструмената којим врше обдукцију пошто уклања све биолошке трагове - наводи центар и додаје да је резултат анализе показао идентична оштећења као на ноктима певачице.

ЦФИ закључује и да је овом реконструкцијом дефинитивно доказано да је Јелена Марјановић накнадно донесена на насип и бачена у канал, а да је смртоносне ударце задобила на другом месту.

- Није јасно како су пронађени трагови блата на Јелениној левој чарапи, када је на тој нози приликом ускакања у воду канала, према оптужници, имала патику?! И како се та патика потом нашла на другој страни насипа? Такође, да је Јелена убијена у неком од положаја који се наводи у оптужници, било би обилних трагова крви и на предњој страни њене мајице, чега на фотографијама са увиђаја нема - наводи се у извештају који је потписао Шипка.

Брисан простор

Он додаје да њихов закључак да је Јелена накнадно донесена на насип потврђује и чињеница да је немогуће да је убијена усред дана, а да то није видео њен супруг или неки други очевидац јер је на брисаном простору, какав је насип, према речима самог Зорана, било 10-12 људи.

Нико је није видео два дана!

У реконструкцији се наводи и да је Јелену последњи пут неко изван породице Марјановић видео 1. априла 2016, два дана пре него што је њено тело пронађено.

- Јелена се у то време у Борчи разишла са васпитачицом ћерке Јане Марјановић, коју је повезла кући колима приликом преузимања ћерке из вртића. С тим у вези, било би изузетно значајно да се изврши анализа листинга позива Јелениног телефона од 1. 4. 2016. до дана нестанка како би се видело да ли је разговарала са неким изван породице Марјановић - наводи Шипка.

Малолетник везао за дрво болесног човека и оставио га да умре. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нумеролог Мина тврди да породица Јелене Марјановиц зна ко је убица

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА