Вајсвурст
Ове баварске беле кобасице праве се од телетине и димљене свињске сланине уз додатак свежег биље, лимуна и зачина. Традиционално се једу средином преподнева са слатким интегралним сенфом и перецама.
Братвурст
Постоји много варијација ових немачких кобасица али најчешће имају укус павлаке, јаја, орашчића и ђумбира. Ако уз њих додате и зделу салате од кромпира, добићете комплетан оброк.
Боквурст
Иако телетина и свињетина преовлађују, у овим кобасицама се могу наћи и друге врсте млевеног меса. Могу бити зачињене бибером и паприком. Гастро експерти препоручу да их једете са пикантним папричицама из туршије, прженим луком и љутим сенфом.
Кноквурст
Ово су најчешће изразито зачињене кобасице од свињетине и телетине, с већом количином белог лука. Обично су димњене, а најукусније су кад се насецкају и скувају са пасуљем, уз додатак киселе павлаке и младог лука.
Каривурст
Ове зачињене кобасице често се служе преливене кечапом и обилно посуте каријем. То је подсећање на разноврсну палету зачина који су утицали на немачку кухињу.
ОВДЕ погледајте шта се дешава када пијете пиво.
Извор: menshealth. rs