Најновије

ВАШИНГТОН ПРЕТИ ИРАНУ ДА ЋЕ ИХ РАЗБУЦАТИ: Чека вас пакао ако нашкодите Америци! (ВИДЕО)

Амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон упозорио је иранске власти да их чека пакао ако нашкоде Сједињеним Америчким Државама, њиховим грађанима или савезницима.

Џон Болтон (Фото: Јутјуб)

Болтоново упозорење уследило је неколико сати након што је председник САД Доналд Трамп оптужио Иран да сеје „хаос, смрт и уништење“ по Блиском истоку, а ирански председник одговорио критикујући Трампову администрацију због показаног непријатељства.

Болтон је, на конференцији о Ирану у Њујорку у уторак, рекао да ће се „убилачки режим мула у Техерану“ суочити с тешким последицама ако настави да лаже, вара и обмањује, преноси данас Би-Би-Си.

„Ако радите против нас, наших савезника или наших партнера, ако нашкодите нашим грађанима, заиста вас чека пакао. Моја порука је јасна — мотримо на вас и гонићемо вас“, упозорио је он.

Болтон је закључио да Иран не поштује своје суседе, границе, ни суверена права држава, већ да, уместо тога, ирански лидери пљачкају ресурсе земље како би се обогатили и ширили хаос по Блиском истоку и знатно шире.

Данас ће Трамп председавати састанку Савета безбедности УН посвећеном Ирану и неширењу нуклеарног оружја.

Иначе, САД су недавно увеле санкције Ирану након што су се повукле из нуклеарног споразума који је 2015. постигнут између Техерана и великих сила, а којим су нуклеарне активности Ирана ограничене у замену за ублажавање раније уведених санкција.

Рохани је јуче у Њујорку поручио да би дијалог требало да почне обустављањем претњи и, како је навео, неправедних санкција, додавши да ниједна земља не може да се силом доведе за преговарачки сто.

„САД међународне односе схватају на ауторитаран начин. Сматрају да моћ значи право. Њихово схватање моћи, под којом не подразумевају правни и легитимни ауторитет, одражава се у силеџијству и наметању“, рекао је Рохани.

Иран је Трампа оптужио да води психолошки рат против Техерана, а пориче било какву умешаност у тероризам, тврдећи упорно да је ирански нуклеарни програм у потпуности мирнодопски.

Моћни С-300 ће натерати Израел да одустане од напада. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА