Најновије

ЗЛО СА СИРИЈСКОГ МОРДОРА МОРА БИТИ УНИШТЕНО! Сиријска војска успешно растура остатке џихадиста ИД! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) напредовала је дубоко у област Кабр ал-Шеик Хасан - јако утврђено подручје Исламске државе на Ал-Сафи. Том приликом освојени су бројни положаји, склоништа и пећине терористичке групе.

Сиријски војник на планини Ал Сафа (Фото: Јутјуб)

- Нови напредак који су постигле јединице војске на западним, југозападним и северозападним правцима планине Ал-Сафа довеле су до јачања опсаде и блокирања путева терористима ИД - рекао је новинар за “Ал-Сувејду 24”.

У међувремену, “Ал-Сувејда 24” је објавила да је САА упала у групу терориста који су покушавали да прокријумчаре оружје и намирнице у џеп у Ал-Сафи. Као резултат заседе, убијена су тројица терориста, а камион је уништен.

Последњих четири дана воде се тешки сукоби између САА и ИД који су повели неколико напада северно од Ал-Сувејде. Локални извори наводе да је убијено више од 15 сиријских војника. Међутим, ИД није успела да пробије опсаду САА.

Мордор је земља из књиге Ј. Р. Р. Толкина, Господар прстенова. Мордор је симбол сила мрака и зла у споменутој књизи и филму. Представљен је као пустара са вулканима који куљају, па све неодољиво подсећа на Ал Сафу, вулканску планину, коју контролишу силе зла Исламске државе, док снаге САА покушавају да ослободе ово место мрака.

Турска наставља са војним операцијама у Ираку. Погледајте ОВДЕ шта се тамо дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Битка за ослобађање Ал Сафе испоставила се као једна од најтежих подухвата САА, посебно због тешко приступачног вулканског терена

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА