Најновије

"Директно су причали да је Вучић наредио да убију Оливера"

Председник Александар Вучич говорио је и о убиству Оливера Ивановића и поновио је да је од кључног значаја откривање убица.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић се запитао, коментаришући оптужбе да власт стоји иза убиства Оливера Ивановића, ко уопште може да помисли да је некоме у Београду то одговарало.

"Убиство се десило у дану када су расписани избори, зар неко мисли да је некоме у Београду одговарало да се то деси...Кажите ми коме би то одговарало, сем ако је у питању неки тотални лудак", запитао је. 

Оливер Ивановић је, каже, изашао на изборе и убедљиво изгубио, и никаквих проблема није било. 

Истакао је да је Београду веома важно да се расветли то убиство, а додао је, кључна је чињеница да Београд нема никакве ингеренције и да наши органи нису могли да обаве увиђај, јер, како каже, нису добили приступ. 

"Ми све време бауљамо у магли. Тражили смо сателитске снимке, али нису хтели да нам дају. Ми свакако радимо, али они су нас оптужили од првог тренутка. Затим је кренуо жесток притисак споља", наставио је. 

Председник је рекао и да је Оливер само једанпут био код њега, а да његова супруга није била са њим. 

"Оливер је једном био код мене, а да његова супруга није била са њим. Послао сам свог старијег сина да га сачека из затвора. Мислите да је неком из београдских кругова власти одговарало да се убије Оливер Ивановић? Али дај да испод жита кажемо да је Оливера убио Вућич. Ја сам том човеку помагао више од свих њих. Понекад чак и заобилазећи и косовске прописе, како би та помоћ стигла, а они сад терају његову жену. Она бих за њих била дивна жена ако каже да је Вућић убица“, изјавио је Вучић. 

Вучић је подсетио да су политичари бившег режима имали 12 година на власти, а да нису закључили убиство Ћурувије. 

"Али, све време сте директно причали да је Вучић наредио да убију Оливера, бедници и олошу најгори, срам вас било, ја сам том човеку помагао више него сви ви заједно и нећу да кажем ни како сам то чинио, јер сам варао и албанске законе да би та помоћ стигла", рекао је Вучић. 

А онда запитао: Је л'' нормално да слушам те глупости и сада ће још да малтретирају и његову жену... 

И то ради тај Веселиновић, и он ће сад као мало да се повуче из тог неког председништва, а он то све ради по налогу Ђиласа, рекао је Вучић, подсетивши да је тај исти Веселиновић нудио премијерки Црнца, а сада Милени (жени Ивановћа) замера да је "жена ђаво". 

"А онда се јавио и други јунак, онај Сергеј Трифуновић, који каже да је она као лака зена и ко зна шта је у њеној глави", поменуо је, те закључио да ти људи с цојством немају никакве везе и само би да живе туђе животе, а "Милени не праштају што је седам месеци након трагедије наставила да живи и негде је играла...такви би све себи опростили, али то исто другима не би". 

Како је навео, чуди га да је тек сада рекла да се осећа да је таргетирана, и она и син, односно да се чуди да је толико издржала те притиске. 

"Они би за њу рекли да је дивна само ако би рекла да је Вучић убица. Она за разлику од њих све зна - и какви су они и какав сам ја", приметио је. 

Каже и да је она упозната са истрагом, те да зна да је изјављивала да и она сама води истрагу, али, како је навео, озбиљну истрагу води само држава. 

Замерио је људима из претходне власти, а који га сада критикују, што нису отрклири убице новинара Милана Пантића, што нису ни истрагу повели у случају убиства Ранка Панића, те је приметио да "они хоће само као некрофили да се дочепају власти". 

Навео је и да су у случају новинара из Гроцке откривени и извршиони и налогодавац, да се још трага за оним ко је све то осмислио. 

"Кад су упали у његов изнајмљени стан, рекао сам да све говори у прилог томе да је у питању поровалник, али да се извињавам унапред ако грешим, и испоставило да је био провалник и он је ухапшен", навео је Вучић. 

Али, додаје, они сада ћуте, јер волели би да никога нисмо ухапсили, а да онда они кукају и буду жртве. 

Казао је и да су нападаци на Борка Стефановића ухапшени, а да је он много теже батине добио 2008, па нико није предузео ништа. 

"Дакле, све смо похапсили, а они никога нису никада никога ухапсили, већ само хоће да прете...и то може јер смо ми пристојни људи, у ствари већина људи у Србији су веома пристојни", казао је, а критичарим поруцио да могу да шетају, да псују, износе своје мишљење, измишљају, "све то може, једино што не може је насиље".

Путин доводи сведока убиства гардиста! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА