Најновије

АКЦИЈА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ У АФРИЦИ: Уништавање џихадиста у операцији ''Шкорпион'' (ВИДЕО)

У Конгу је спроведена мултинационална војна операција против терориста, у којој су учествовали украјински војници из 18. издвојене хеликоптерске у склопу мисије УН-а за стабилизацију, речено је у Министарству одбране Украјине.

Украјински хеликоптер (Фото: Јутјуб)

“Током три месеца службе са 9. ротацијом јединице, посаде борбених авиона Ми-24 извршиле су 139 задатака за уништавање снага локалних нелегалних оружаних група. Од тога, 124 се догодило у новембру 2018. године.

Овог мeсеца Мисија и јединице оружаних снага ДР Конго извеле су велику војну операцију под условним називом "Шкорпион" да би уништиле жаришта незаконитих оружаних формација "ADF" (Allied Democratic Forces), речено је у министарству.

Операција '’Шкорпион'’ извршена је у три фазе. Специјалне снаге Гватемале и Танзаније, пешадија оружаних снага Малавија и Јужне Африке, као и хеликоптери Ми-8 и Ми-24 Оружаних снага Украјине и хеликоптери војске Јужноафричке Републице били су укључени у њу.

Ми-8 је осигурао прерасподелу јединица на земљи, а јуришни хеликоптери Ми-24 уништили су положаје терориста из ваздуха.

Офанзива удружених снага УН је изазвана је активирањем милитаната ADF, који се боре против власти у Конгу. Група је савезник Исламске државе и призната је као терористичка група у тој земљи.

Како је руски Сухој летео близу америчког ловца, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Украјинска мисија у Конгу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА