Најновије

ДОДИК ОБЈАСНИО: Ево зашто Република Српска не може у НАТО (ВИДЕО)

У Републици Српској не постоји спремност и подршка да се иде путем НАТО-а, рекао је данас председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и подсетио да је Народна скупштина Републике Српске усвојила резолуцију о војној неуталности.

Специјалне јединице Републике Српске (Фото: Јутјуб)

На питање да ли ће Република Срспка одолити пристицима да БиХ постане чланица НАТО-а, Додик је на заједничкој конференцији за председником Србије Александром Вучићем рекао да они живе у стању притиска и да су они увек присутни, али да Српска добро реагује на њих.

“Зашто није добро да се крећемо путем НАТО-? То је зато што је НАТО између осталог, као и политичка организација, разградила додатно Република Српска. НАТО је све ове године упорно радио на томе да ојача функцију високог представника у БИХ, који је разграђивао дејтонски снагу у Републици Српској. Ми немамо повјерење", рекао је Додик.

Он је казао да не види ни бенефите које би НАТО донео.

"НАТО се није потрудио да дође у БИХ и каже - хајде да отворимо фабрике, које ће да производе пертле за наше чизме, него стално покушавају да наметну веће трошкове. Треба нам сто одсто више средстава за војску, ми то немамо, и то је кључни разлог“, рекао је Додик.

Коментаришући иницијативу за промену имена Републике Српске, Додик је рекао да она није у складу са Уставом , те приметио "да је Републике Српске тражила нешто слично одржавале би се серије састанака да се осуди Додик".

То је, каже, рушење уставног поретка, јер у Уставу пише да је БиХ састављена од Федерације и Републике Српске и додао да не сме да се прихвати ни расправа о томе, јер не верују Уставном суду.

Акцију украјинске војске против џихадиста погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пукни зоро – Дан Републике Српске

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА