Најновије

ВАЦИЋЕВА СТРАНКА ОСВАЈА ЈУГ СРБИЈЕ: Српска десница основала одборе у Прешеву и Бујановцу (ФОТО)

Српска десница конституисала је Општинске одборе у Бујановцу и Прешеву., а за председника је јавним гласањем присутних 110 делегата једногласно изабран Зарије Митић, а за његовог потпредседника Милан Јовановић.

Миша Вацић са сарадницима у Прешеву (Фото: Српска десница)

За председника ОО Српске деснице у Бујановцу је јавним гласањем присутних 110 делегата једногласно изабран Зарије Митић, а за његовог потпредседника Милан Јовановић.

Председник Српске деснице Миша Вацић поздравио је све присутне делегате и симпатизере странке у Бујановцу.

“Наша политичка борба у најудаљенијим општинама Србије има за циљ привредни опоравак нашег народа кроз пројекте едукације пољопривредника, помоћи малим и средњим предузећима и интензивном проналажењу модела за подстицај наталитета и здравог васпитања омладине. Залажемо се за побољшање социјалне политике и за општи пораст животног стандарда грађана, већу стопу запослености и пораст зарада и то равномерно у свим крајевима Србије. Српска десница неће дозволити да југ буде незаслужено заобилажен у смислу донација и државних субвенција, сматрамо да ваша и суседне општине заслужују много бољи третман од досадашњег. Сведоци смо да је у Прешеву цео одбор ЈС супио у редове Српске деснице, а овде у Бујановцу већински део одбора, и то искључиво јер су људи препознали капацитет и искрене намере Српске деснице према овом региону. Лично са својим сарадницима ћу се свим снагама потрудити да се заустави неприродна подела на тзв. богати север и тзв. сиромашни југ Србије. Сви смо ми овде у нашој земљи равноправни и заслужујемо исте услове за развој и просперитет. Када дође на власт, Српска Десница ће то и доказати делима”, закључио је Миша Вацић.

Председник ОО Српске деснице Бујановац Зарије Митић је истакао да је борбу ове странке за останак младих људи у својој средини и бригу о породици и селу прихватио као искрену и додао да ће се са својим сарадницима залагати за спровођење економског програма као најбоље националне опције на нашој политичкој сцени.

“Ми ћемо пружену руку Мише Вацића одужити напорним радом да бисмо постали део владајуће структуре у Бујановцу, јер народ увек препознаје искрене патриоте и националне борце”, рекао је он.

Скупу у Бујановцу обратио се затим и координатор Српске деснице за Врањски округ Дарко Филиповић уз констатацију да је политика Српске деснице конципирана стратешки и дугорочно и да представља темељ будућег развоја округа када постане власт.

“Наш приоритетан задатак када будемо одлучивали о судбинама наших комшија и пријатеља биће убрзан развој комуналне и саобраћајне инфраструктуре без које нема економског напретка. Уз исправне српске домаћине југ централне Србије има изгледа за квалитетнију будућност и стога позивам људе да се определе за Српску Десницу која одговорно стоји иза својих обећања и одличних програмских начела за развој нашег краја и читаве земље.“, закључио је Филиповић.

Српска десница је основала и Општински одбор у Прешеву, пошто је цео одбор Јединствене Србије једногласно донео одлуку да пређе у СД.

За председника ОО Српске деснице Прешево изабран је Бојан Филиповић, а за потпредседника Звонко Стаменковић. Скупу у Прешеву обратио се Филиповић истакавши да ће оправдати поверење које му је указала Српска десница.

“Прешево ће постати боље место за живот за све грађане овога краја, а да би се успело у реализацији програмских начела Српске деснице потребно је да народ на изборима подржи нашу организацију како би учествовали у структури власти и одлучивању”, рекао је он.



Координатор Српске деснице за Врањски округ Дарко Филиповић рекао је да би свако требао својим личним примером и политичким радом да да подстрек осталим грађанима како би се дошло до успешних резултата попут примера из Медвеђе и Врања.

Окупљеним грађанима обратио се и Вацић који је рекао да Српска десница покреће своје одборе широм земље не изузимајући најугроженија подручја попут југа централне Србије. Вацић је изјавио да је борба за ове општине од виталног интереса и за Српску десницу, али и за читаву Србију.

“Наш народ на овом простору мора опстати и развијати се равномерно са осталим општинама у земљи, а Српска десница је ту да помогне у сваком тренутку и на сваки могући начин. Само снажна привреда и богат сељак и предузетник могу постати мотор развоја Прешева чиме би се млади људи задржали на својој земљи и тако ојачали своје породице и Србију што је један од важнијих програмских циљева Српске деснице”, рекао је он.

Осврнувши се и на провокације појединих албанских политичара о постојању некакве „Прешевске долине“, Миша Вацић је јасно ставио до знања да се Српска десница у свом политичком раду и програму ослања на Устав Србије и да ће деловање ићи у правцу заштите државног суверенитета и територијалног интегритета поред свих осталих изазова који стоје пред народом југа централне Србије.

“Наша борба за економски развој Прешева стоји раме уз раме са политичким ставом да се избегну све непотребне међунационалне конфронтације које генеришу структуре одређених албанских политичких фактора у округу а финансирају се директно из филијала тренутно одметнуте јужне српске покрајине Косово и Метохија. Српска десница види себе као стуб заштите свих добронамерних и часних људи који Србију сматрају својом отаџбином”, истакао је Вацић.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Дојче веле о сарадњи Вучића и Куртија.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА