Најновије

РАМПА ЗА ТЗВ. КОСОВО! Шешељ Србима донео моћну поруку из Москве, а она значи најгори кошмар за Шиптаре!

Заменик председника Српске радикалне странке и народни посланик Александар Шешељ говорио је о недавној посети Руској Федерацији.

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)

Такође, Шешељ је изнео програм СРС за предстојеће парламентарне и локалне изборе на којима радикали намеравају да остваре добар резултат који ће учврстити њихово место у парламенту. 

Заменик председника радикала описао је и своје сусрете са бившом тужитељком са Крима и актуелним депутатом у Државној думи Наталијом Поклонскојом, као и састанке са чувеним лидером ЛДПР Владимиром Волфовичем Жириновским. 

Недавно сте боравили у посети Руској Федерацији. Који су Ваши утисци у погледу резултата те посете?

- Ми српски радикали имамо одличне односе са свим парламентармин странкама у Русији већ скоро 30 година и настојимо да развијамо те односе међусобним посетама. У оквиру скупштинске делегације били смо у посети Државној думи и тамо смо пренели наше ставове. Ми смо једина политичка партија у Србији која је проруски оријентисана, која је против уласка Србије у ЕУ, која је за што чвршћу интеграцију Србије и Русије кроз Евроазијски савез, кроз ОДКБ. Ми мислимо да је то будућност Србије из много разлога, пре свега зато што је Руска Федерација наш историјски савезник и да Руска Федерација не заступа интересе Србије поводом питања Косова и Метохије, тзв. Косово би већ одавно било члан УН.

Са друге стране, Руска Федерација је у Савету безбедности пре три године ставила ВЕТО на предлог резолуције којом је Србија требало да буде проглашена геноцидном државом, а Срби геноцидним народом због измишљене конструкције геноцида у Сребреници. Дакле, то је показатељ да су то наши истински пријатељи, а постоје и економски разлози будући да у сарадњи Србије и Русије не би постојали никакви политички притисци, што није случај у сарадњи Србије са ЕУ. Ми, пре свега, уколико бисмо постали чланови Евроазијског савеза, Евроазијске економске заједнице, имали бисмо много повољније гасне аранжмане са Руском Федерацијом, где би Србију гас коштао око 30 одсто мање него сада. Исти је случај и са нафтом, а та два ресурса померају напред целу економију. Са друге стране, чланство у ОДКБ би нас трајно заштитило по питању безбедности на Балкану, имајући у виду да смо окружени земљама НАТО, да је НАТО окупирао део наше територије и ми требало на дужи рок да размишљамо о нашој безбедности, а не постоји бољи начин за то него да постанемо члан ОДКБ, војног савеза који предводи Русија, јер би Русија онда сматрала било какав напад на Србију као напад на сопствену територију.

Са којим руским политичарима сте имали састанке?

- Имали смо састанке са госпођом Наталијом Поклонскајом која је депутат у Државној думи. Као што знате, ми смо једина политичка странка у Србији која јасно и отворено говори како је Крим саставни део Руске Федерације. Уколико Русија већ брани наше интересе и наш територијални интегритет, најмање што Србија мора да уради јесте да призна територијални интегритет Руске Федерације, што значи Крим и град Севастопољ као саставни део Русије. Наши руски пријатељи то знају и захвални су нам на томе, те узимамо учешћа у сваком од састанака или конференција које се одржавају широм Русије.

Имали смо састанке и са Владимиром Волфовичем Жириновским, који је шеф ЛДПР. Он је наш дугогодишњи пријатељ, чак је и почасни грађанин Земуна, још из времена старе радикалске власти у тој општини. Он је наш велики пријатељ и савезник. Ми смо разменили наша мишљења у једном пријатељском разговору о нашој политичкој позицији у Србији. 

Имали смо састанке и са другим депутатима и члановима одбора са међународне послове Државне думе РФ. Сви наши пријатељи из Русије су захвални на ставовима које имамо поводом сарадње са РФ. Као што знате, ми смо и предлагали да хуманитарци који делују у оквиру руско-српског хуманитарног центра у Нишу добију дипломатски статус, а на то се још чека. СРС је прикупила више од 30.000 потписа на територији АП Војводине за отварање још једног таквог центра на простору Војводине.

Какве ставове су Вам Руси пренели у погледу јужне српске покрајине?

Они знају шта се дешава на Косову и Метохији и схватају позицију српског народа, те су спремни да пруже сваку врсту помоћи Србији у циљу очувања српске заједнице на Косову и Метохији и јужне српске покрајине у саставу Србије. То су нам више пута ставили до знања и пред медијима и на конференцијама. Та њихова позиција се није мењала. Као што знате, поред Кине, Русија је главни браник чланства тзв. Косова у УН и на томе смо им неизмерно захвални.

Да ли је СРС спремна за предстојеће изборе?

- Као свака озбиљна странка, а СРС то јесте, наши одбори су у приправности за редовне парламентарне изборе и спремамо се и за локалне и покрајинске изборе. Ми ћемо на те изборе изаћи. Имајући у виду да смо политичка странка која се разликује од свих других на политичкој сцени Србије, како од власти, тако и од остатка опозиције која је прозападна. То је једна врста трећег пута која се залаже за раскид процеса евроинтеграција. То не значи изолацију, то не значи да Србија не треба да сарађује са европским земљама, већ то значи да Србија треба да билатерално сарађује са свим земљама без икаквог политичког притиска и условљавања, а као што знате, основни услов за наставак преговора између Србије и ЕУ јесте пуноправно признање независности тзв. Косова од стране Србије кроз правно обавезујући споразум који би потписали лажна република Косово и Република Србија, а који би отворио и врата у УН тзв. Косову. Ми сматрамо да је то неприхватљиво и то је наша главна порука пред наступајуће изборе.

Што се тиче других тема, ми смо пре месец дана предали Народној скупштини потпуно нови предлог Закона о извршењу и обезбеђењу којим се ставља тренутни Закон ван снаге и којим се укидају јавни извршитељи који постоје у Србији од 2011. године, а извршење се враћа у судове. Сматрамо да је то горуће питање за све грађане Србије. Највише гнева изазива та појава и мислимо да са тим треба да се прекине. Већ пуних осам година рад тих извршитеља је оставио катастрофалне последице у Србији, то се изродило у својеврсну мафијашку грану која плени, пре свега најзадуженијим људима некретнине - куће и станове, углавном стамбене јединице до 50 квадрата, а после их продају између себе. То није теорија завере, то није никаква лаж или кулоарска прича, то су отворени подаци са којима располаже Министарство правде. То је једно питање које у Србији мора да се реши, а да се извршитељи истраже, као и све оно што су радили за тих осам година њиховог деловања.

Још један предлог СРС је прописивање минималне плате у Србији, која би била једнака потрошачкој корпи која износи по проценама Завода за статистику око 37.000 динара. Данас минимална плата износи мање него што је минимална потрошачка корпа. То би могло да се оствари на врло једноставан начин уколико би Влада Републике Србије кроз буџет Републике Србије престала да финансира велики број невладиних организација, које, поред тог парадокса да се зову "невладине", се врло обилато финансирају из буџета Републике Србије. Те организације се више од 20 година у Србији баве антидржавним деловањем и антисрпском пропагандом пре свега. Такође, треба укинути велики број агенција и осталих завода који су основани од стране Републике Србије, којима се одређене надлежности дуплирају, које апсолутно не раде никакав посао, а у којима су плате по неколико хиљада евра. То је у Србију увео Млађан Динкић, са тим треба да се раскрсти и да се потпуно ослободи јавни сектор од тих великих потрошача који немају учинак. То је наш план и на томе ћемо инсистирати у кампањи.

Наша главна порука је савез са Руском Федерацијом који ће поспешити раст српске економије и дати конкретне и солидне гаранције за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Шешељ у свом стилу одгворио на петицију против њега. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА