Најновије

ВАЦИЋ: Ево шта поручујем онима који ме оптужују за говор мржње, и шта се десило у Бујановцу

У Београду се, паралелно са Сајмом књига, одржавао и "Медија маркет" који је трајао од 23. до 27. октобра. Један од гостију био је и Миша Вацић, председник Српске деснице.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Почећемо од ваше посете Бујановцу. Регуларно помажете угроженом становништву, и на окупираном Косову и Метохији и уопште у општинама на административној линији. Међутим, ваш рад не наилази на добар пријем код неких људи и медија у Београду, који су вас оптужили да позивате на протеривање. Како то коментаришете?

- Постоје неки људи и групације које отворено раде против наше државе. И свакога ко је на добром путу, као што је  председник Александар Вучић, нападају лажима, где чак и не извлаче ништа из контекста већ једноставно измишљају. Они своје измишљотине увек мало посоле мржњом, зато што њих мржња води. Иста је и ситуација са мном. Ја цео дан добијам позиве од Срба из Бујановца који су одушевљени мојим наступом и кажу да је коначно неко смогао снаге да каже истину. Ми имамо снимак на коме се јасно чује шта сам ја рекао у Бујановцу, и проследићемо свима тај снимак. Неке очигледно не интересује да чују шта је тачно изречено, већ нападају, а нису ни чули шта сам рекао, већ преносе текстове неких локалних портала. Свако је нешто мало додао и изменио у том ланцу, а једина истина од свега што они пишу је да сам ја био у Бујановцу.

На крају се ангажовало и неко тужилаштво, али са захтевом МУП-у да прво прикупи све информације. И ја то апсолутно подржавам! Када они буду затражили снимак мог говора, видеће да апсолутно нема ниједног елемента кривичног дела. Реч је о једној оркестрираној кампањи коју воде функционери покрета Слободних грађана и других екстремистичких организација, које су познате по нападима на новинаре и жене. Они се представљају тамо у медијима као адвокати и експерти, иако су заправо само страначки функционери.

Да се разумемо, Српска десница је опозиција, али конструктивна опозиција. Када председник отвори ауто-пут који користе сви грађани Србије, то је сјајна ствар. Али такозване перјанице опозиције у Србији критикују све. Њима не ваља ни ауто-пут, ни фабрика, ни то што долазе Руси на војну вежбу. А посебно им смета што ми ширимо своје страначке одборе, пошто они стагнирају зато што су лењи. Насупрот њима, ми смо врло вредни, стално радимо, и боли их то што су свесни да ће Српска десница ући у институције. Не могу да нас спрече у томе, али зато су нашли нове начине да нас саботирају, оптужују нас за мржњу, да позивамо на прогон Албанаца...

А то апсолутно није истина. Нама је на готово сваком скупу био и председник Матице Албанаца Демо Бериша, који окупља Албанце лојалне Републици Србији. Ми не позивамо на прогона Албанаца, већ се боримо за мир и стабилност, желимо са свима да разговарамо, желимо да Срби бирају своје представнике, а Албанци своје. И спремни смо да разговарамо са свима јер је то неопходност у политичком животу. Али јасно кажемо да нико не може да каже да Бујановац није Србија!

Каква је сада ситуација на југу Србије, у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи?

- За поједине албанске лидере то је источно Косово, а ја им кажем да они са тиме могу да се поздраве! Бујановац је Србија, Косово је Србија, и поручујем свим људима, без обзира на етничку припадност, да су добродошли у Србију ако поштују законе и Устав Републике Србије. Срби на југу су таоци групице људи који шурују са сепаратистима и ту своју позицију користе за корупционашко деловање, за зеленашење народа и сиромашење Срба. Моје понашање није проблем, ја сам увек позивао на мир, суживот и стабилност.

Морамо да заједнички радимо, да радимо на порасту стандарда. Зато што када сви имају паре није битно ко је које нације. Проблем је што је Бујановац општина која није у линији са Београдом, већ имате Албанце који се сликају са аутоматским пушкама у државним канцеларија! У Прешеву су такође Албанци на власти, али из друге партије која има нормалну везу са Београдом, и поштује Републику Србију као своју државу.

Ми немамо проблем са Албанцима, већ су проблем корумпирани Срби који својим понашањем штете и једнима и другима. Рецимо, 90 одсто Срба је доле гласало за СНС, а 10 посто за те корумпиране групе грађана. Албанци имају три опције, па се опозиција повезала са једином од тих опција која је милитантна. Повезали су се са људима који се сликају са оружјем, говоре да Бујановац није Србија. Они су трговином успели да формијрају локалну власт, и зато ми идемо доле. Да народу који из неког разлога не жели да гласа за СНС, а нису против своје државе, могу да гласају за Српску десницу. Имају у нама опцију, и борићемо се да унесемо мир и стабилност.

Па Бујановац је општина у којој је била забрањена пројекција филма "Балканска међа". И то су забранили премијеру у Дому културе, државној инситуцији коју плаћају сви грађани! Срби су тамо у страху, и било је неопходно да се појави Српска десница, да им покаже да не морају да се плаше никог, и да ћемо прозвати свакога ко крши закон на одговорност. Нико се до сада није усудио да каже истину опозицију, да не могу више да пљачкају народ, да је време да оду у историју, у прошлос. Морају да буду протерани из институција, и ја када сам на то и мислио када сам рекао да ћемо их протерати.

Протераћемо их са политичких позиција које злоупотребљавају да би економски упропаштавали и град и све грађане. Народ ће их протерати гласовима на изборима, демократски. И то има у мојој изјави. Не бојимо се, и спремни смо да бранимо наш народ!

Рекли сте да сте конструктивна опозиција, да ли је то разлог вашег одбијања да бојкотујете следеће изборе?

- Разлог нашег одбијања да бојкотујемо изборе је чињеница да се ми бавимо политиком. Неће сви из опозиције бојкотовати, већ само њихов један део. Ако неће да изађу на изборе, зашто се баве политиком? Бојкотоваће само они који немају никакво упориште у народу, и мањак поверења народа у њих маскирају причом о бојкоту.

Па изборни закони су донети кад су они били на власти! Ништа није мењано, и ја не видим шта је спорно. Ево ми смо учествовали на изборима у Медвеђи, успели смо да пређемо цензус и освојили смо 6,52 посто. Са друге стране, они су прво кренули да скупљају потписе, па када нису успели ни то да ураде, онда су позвали на бојкот. Морају да буду свесни своје слабости, потшо они постоје у једном малом делу јавности, и то само зато што су једна маргинална, али врло бучна групација која има снажну подршку страних служби, невладиних организација и једног дела медија.

Медија који имају антидржавну реторику, који нападају све што је просрпско, било да је у питању власт или опозиција. Њима смета слободна и суверена Србија, а они желе да је баце на колена. Да буде онако како је било када су они били на власти. Народ више не пристаје на то, неће нови 5. Октобар.

Тачно је, постоји незадовољство код једног дела народа, не могу сви да воле Вучића,. Али постоје људи који неће да буду против своје земље. Баш зато постоје и партије опозиције као што је наша, и ми нудимо програм, људе и решења. Опозиција нема ни програм, ни људе, а сви смо видели шта су радили кад су били власт. Боли их то што су прошлост у сваком смислу, не само на власти него су прошлост и у опозицији. Главна опозција ће бити Српска десница и друге десничарске опције, попут СРС и Заветника. Притом не мислим на Двери, они су издали ту идеју!

Какав је програм Српске деснице?

Српска десница излази на изборе са својим програмом, који имамо од постанка. Ми се залажемо за саборност, међусобну солидарност са свим људима, тежимо стварању заједнице. Хоћемо да купује Србин од Србина, да се људи запошљавају, да држава помогне српском пољоприврендику, да се подстиче мало и средње предузетништво. Морају да се заштите мајке и жене, како би се оне које желе да рађају подстакле да рађају.

Да не може неки газда, капиталиста, да им да отказ. Желимо да има више деце, и да држава помаже не само када је жена породиља, већ и после порођаја. Залажемо се за очување наше традиције, за васпитање у православном и патриотском духу, да се млади нараштаји уче о љубави према земљи, да се негује ћирилица, културна баштина. И да се врати обавезно служење војног рока. 

Стално се залажете за враћање служења војног рока. Зашто потенцирате то питање?

- Крајње је јасно! Да ли бисте ви више волели да имате комшију који је прошао војну обуку, и може у свакој екстремној ситуацији да вам помогне, или некога ко је малтене неспособан. Ми смо имали катастрофалне поплаве 2014. године, где је било доста килавих који не умеју да напуне џак песка или да направе насип. А народ који је обучен, и који зна да пружи прву помоћ, је спреман за све недаће! Током војне обуке људи заврше многе курсеве, за алпинисту, за планинара, за механичара, науче да возе кола...

По некој статистици 90 одсто возача камиона је Ц категорију и добило у војсци. Па људи који одлуже војни рок настављају да живе и да хране своју децу тиме што су научили на војној обуци. Неко рецимо научи да буде кувар, и многе ствари из војске могу да се примене у цивилству. 

Неки верују да враћање војног рока одмах донети рат Србији. Како ви коментаришете то?

- Па управо земље које имају обавезно служење војног рока су земље које не ратују, зато што је тамо становништво спремно на све. Људе морамо спремати за нешто што не желимо да се деси. А ако сте разоружали и уништили војску, као што су жути урадили током своје власти, када су топили тенкове и хапсили генерале, па су нас довели у ситуацију да сви хоће да нам распомадању територију.

Швајцарска је земља где је обавезан војни рок, а неутрална је и не учествује у ратовима. Зато морамо да похвалимо то што Александар Вучић вредно ради на наоружавању и обнови војске. То је нешто што је на општу корист, и ствара сигурну будућност и моје деце и деце свих оних који мрзе Вучића. Ми смо и били нападнути зато што смо били слаби! Да смо имали најмоћније оружане системе нико нас не би напао. Хоћемо да наши људи живе на својој земљи по сопственим правилима, онако како су нас училе наше мајке и очеви.

Како коментаришете раст и јачање деснице у Европи и свету, као снагама које се противе пошастима модерног доба?

- То је одлично, и поздрављамо раст и јачање и Салвинија, и Орбана, и Трампа и Путина! Ми тесно сарађујемо са европским десничарима, и јасно се види да је десница будућност Европе, и да ће Српска десница бити будућност Србије. И управо се боримо за идеју те државотворна и суверене Србије, која ће се повезивати са осталим земљама Европе. Не Европске уније него Европе нација! Много је лакше повезати људе сличних вредности и вредносних система, народ нас хоће. И могу они да имају све медије нас свету, као што је Бошко Обрадовић рекао да грађани који изађу на изборе морају да иду на лоботомију. Мени је језиво да неко тако вређа грађане и српски народ, зато што ја мислим да је српски народ јако паметан, и да српски народ зна да изабере најбоље -  и не сумњам да ће изабрати Српску десницу!

Прочитајте ОВДЕ  ко је то одбио да наступа пред Вучићем.

Извор: Србија Данас

Бонус видео

 

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА