Најновије

РУСИ ДОЛАЗЕ НА МЕДИТЕРАН: Упркос покушајима САД да их "затворе", Москва је нашла начин!

Све очи су упрте у присутност Ирана на прелазу Албукамал на истоку Сирије, па би могло да се заборави распоређивање руске војске у то подручје уз ирачку границу.

Руска војска (Фото: mil. ru)

Војни стручњак и бивши високи официр Сиријске арапске војске, генерал-мајор Мохамад Абас открио је у интервјуу ко има користи од поновног отварања прелаза Албукамал и зашто се САД томе противи.

"Сједињене Државе настоје остварити своје стратешке циљеве да Русија постане земља која је затворена и да јој не дозволе да пређе Црно море, Дарданеле и Босфор", рекао је Абас током телефонског разговора.

Конкретно, бивши командант војске рекао је да ће Русија сада имати копнени пут који се протеже од Црног мора до медитеранског региона. Ово ће омогућити Русији да задржи свој утицај на великом делу територије.

Међутим, Абас верује да су САД и даље усредсређене на спречавање Руса и Иранаца да изврше свој утицај.

Сједињене Државе су умешане у глобални рат који се фокусира на Москву, Пекинг, Техеран, Багдад, Бејрут и Медитеран", рекао је, истичући да су САД фокусиране на сиријске градове Ал-Танф и Албукамал, за које је рекао да "могу бити најосетљивија стратешка места у сржи борбе. "

Истакао је да САД и даље рачунају на своје алтернативне снаге смештене у кампу Рукбан, који се налази у месту Ал-Танф, као и на присуство других алтернативних снага за њих, укључујући Сиријске демократске снаге (СДФ) .

Казао је да Сједињене Државе нису успеле извршити притисак на ирачко руководство да одустане од својих циљева да поново отворе гранични прелаз Албукамал-Ал-Каим, упркос чињеници да ће омогућити пролазак робе ка санкционисаној Сирији.

Што се тиче сигурности Ал-Каим-Албукамал прелаза, Абас је рекао да је то подручје сигурно, упркос тврдњама америчког државног секретара Мајк Помпеа да се Исламска држава прегрупира у источној Сирији.

Истакао је да је дошло до напада Исламске државе на сиријску Ал-Сукнах и ирачки Ал-Анбар, али доласком појачања и успешном војном операцијом сиријске војске у пустињи Деир Езор, ова претња је постала ограничена на централну Сирију и неке делове западног Ирака.

Погледајте ОВДЕ какавом ракетом су Хути уништили саудијску рафинерију нафте!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА