Најновије

ПЕНЗИОНЕР 23 САТА ЧЕКАО У БОЛНИЦИ И НА КРАЈУ УМРО: Камере снимиле скандалозан немар и пропуст, али и његове последње тренутке (ВИДЕО)

Италијански пензионер Ђузепе Рамоњино преминуо је у болници у Монкалијерију, близу Торина, после 23 сата чекања на преглед што су снимиле и надзорне камере.

Болница (Фото: Јутјуб)

Адвокат његове породице Габријел Ровета изјавио је да му, иако не зна да ли је преминули могао да буде спасен, болничко особље засигурно није пружило адекватну помоћ.

Пензионер Ла Лође, који је живео сам на старој фарми, преминуо је у зору 2. маја од инфекције црева која се, по речима адвоката, није могла предвидети.

Последње сате живота провео је у чекаоници одељења за хитне случајеве, али по речима јавног тужиоца Кира Санториела, тек треба да се утврди је ли медицинско особље за то време било информисано о његовом тешком стању.

Ровета је супротног мишљења и тврди да је особље занемарило Рамоњина и потценило тежину његовог случаја. Као доказни материјал нуди снимке из болнице на којима се јасно види да је пензионер у болницу дошао 1. маја у 10 сати, накратко напустио одељење за хитне случајеве у 13.36 и вратио се тамо 13.41.

"Ниједном се за то време није удаљио од одељења за хитне случајеве. Накратко је изашао и вратио се након пет минута. Ово је врло тежак пропуст и тражићемо даљу истрагу. Не знам да ли је могао да буде спасен, али сасвим је сигурно да није добио одговарајућу медицинску помоћ. То се није догодило чак ни када га је један болничар нашао онесвешћеног у тоалету", рекао је поткрепљујући своје тврдње снимцима бескућника који су се у том тренутку налазили с њим у чекаоници и који су покушавали да привуку пажњу лекара.

На снимцима се види да је 2. маја у 7 сати Рамоњино још био жив. Болничко особље је реаговало тек два сата касније, и то на назнаку једног од пацијената који се тада затекао у чекаоници, само да би га прогласили мртвим у 9.43.

"Помешали су га са једним од многих бескућника који спавају у болници и због тога нису хтели да му пруже помоћ", рекао је адвокат.

Прочитајте ОВДЕ  зашто гори Шкотска.

Извор: Курир/ fanpage. it

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА