Најновије

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ КИЈЕВА: Украјинска војска гранатирала подручје Луганска

Украјинска војска гранатирала је насеље Золото у Луганској Народној Републици, пред данашње планирано повлачење оружаних снага са линије контакта, саопштио је портпарол Народне војске Јаков Осадчи.

Украјинска војска (Фото: Министарсво одбране Украјине)

Он је рекао да команданти јединица у зони сукоба покушавају да ометају процес повлачења снага и опреме са контролног пункта "Број два" у Золотом, упркос намери председника Украјине Владимира Зеленског да мирним средствима пронађе решење за оружане сукобе у Донбасу.

-Украјинске снаге појачале су гранатирање насеља у зони искључења у Луганској Народној Републици чиме покушавају да испровоцирају одговор Народне војске, истакао је Осадч, додајући да су украјинске снаге у нападу користиле пешадијска борбена возила и мало оружје.

Осадчи је позвао међународне организације да натерају лидере украјинске војске да прекину са провокацијама дуж линије контакта чији је циљ ескалирање сукоба у Донбасу и да испуне своје обавезе у вези са повлачењем војске и опреме. Он је додао да снаге Луганске Народне Републике у потпуности поштују постигнуте споразуме о прекиду ватре и да не наседају на провокације.

Учесници састанка Контактне групе за Украјину, који је одржан 2. октобра у Минску, сагласили су се у вези са распоредом повлачења снага у насељима Золото и Петровско.

Путин представио систем "Палантин-К" од којег НАТО стрепи! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА