Најновије

"ПРОГЛАСИЋЕМО ЏИХАД!": Хути обећали да ће у случају рата извести "најоштрије ударе" против Израела!

Вођа покрета Ансаралах, Саид Абдул-Малик ал-Хути, изјавио је у суботу да арапска коалиција, на челу са Саудијском Арабијом, наставља да изводи ваздушне нападе и опседа Јемен.

Хути (Фото: Јутјуб)

"Позивам саудијски режим да заустави агресију и опсаду", рекао је Хути у телевизијском говору који је емитовала телевизија Ал-Масира.

"Наставак агресије значи да ћемо и даље развијати своје војне капацитете и изводити најоштрије ударе и то је легитимно право", наглашавајући да се јеменски народ неће повући из борбе за "независност своје територије".

У међувремену, вођа покрета Ансарала одбацио је оптужбе израелског премијера Бењамина Нетанијахуа да их Иран снабдева прецизним ракетама, обећавши да ће узвратити Израелу у случају било какве непријатељске акције против Јемена.

Рекао је: "Наш народ неће оклевати да прогласи џихад против израелског непријатеља и изврши најоштрије нападе на осетљиве циљеве непријатељског ентитета ако буду умешани у било какву глупост против нашег народа."

„Непријатељство према Израелу као узурпаторском ентитету је првенствено хуманитарна, морална и верска обавеза“, наставио је.

Такође је оптужио Сједињене Државе и Израел да „играју важну улогу у протестима у Ираку и Либану“, рекавши да „радост и задовољство Сједињених Држава и Израела због онога што се дешава у Ираку и Либану откривају у каквом су положају“.

Прочитајте ОВДЕ  све о хаосу, чисткама и сукобима на североистоку Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА