Најновије

ПЕКИНГ УПОЗОРАВА ТРАМПА: Зауставите закон о Хонгконгу и не мешајте се у унутрашња питања Кине!

Кина је данас затражила од америчког председника Доналда Трампа да стави вето на предлог закона којим се пружа подршка људским правима у Хонгконгу и поновила да ће предузети снажне контрамере уколико закон ступи на снагу.

Си Ђинпинг и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Портпарол министарства спољних послова Генг Шуанг изјавио је да закон о људским правима и демократији у Хонгконгу подрива кинеске интересе, као и америчке у тој специјалној административној области Кине, преноси АП.

"Тражили смо од САД да схвати ситуацију и заустави своје погрешно понашање пре него што буде прекасно, спречи овај законски акт да постане закон и одмах обустави мешање у унутрашње ствари Хонгконга и Кине", рекао је Генг на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, уколико САД настави да прави лоше потезе, Кина ће предузети снажне контрамере.

Амерички Сенат у уторак је усвојио предлог закона о људским правима и демократији у Хонгконгу који би требало да буде упућен у Представнички дом Конгреса.

Законом је предвиђено да САД сваке године потврђују висок степен аутономије Хонгконга како би оправдао посебан трговински статус те територије, као и санкције кинеским и хонгконшким званичницима ако би сузбијали слободе на тој територији.

Ко ће бити главни у ЕУ унутар НАТО? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА