Најновије

УКОПАЛИ СЕ У ПЕСКУ И НЕ МРДАЈУ! Расту нова америчка упоришта у Сирији! Пребацују војну технику на нафтна поља! Ништа их неће истерати одатле

Американци су концентрисали војну технику у области нафтних поља у близини града Румејлан, у провинцији Ал Хасака на североистоку Сирије, преноси сиријска државна телевизија.

Америчка војска (Фото: army.mil)

Према саопштењу, десетине јединица технике пребачене су са америчких положаја на северу провинције Рака и на западном делу провинције Ал Хасака.

Нафтна поља Румејлан сматрају се једним од највећих у Сирији.

Подсетимо — око 90 одсто сиријске нафте налази се на источној обали реке Еуфрат, где се раније налазило упориште терористичке организације Исламска Држава. Та територија је данас под контролом курдских одреда Сиријских демократских снага — савезника САД.

Представник Пентагона Пет Хофман је рекао да сва зарада од сиријске нафте иде управо Сиријским демократским снагама, док је министар одбране Марк Еспер истакао да ће Американци бранити нафтне бушотине и одговорити силом на било који покушај њиховог заузимања.

Званични Дамаск не признаје аутономну администрацију на североистоку Сирије, као ни војно крило Сиријских демократских снага.

НАТО пред банкротом! Столтенберг изјавио, Трамп смањује буџет! Више о томе сазнајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА