Најновије

ВОДЕЋЕ ИНСТУТУЦИЈЕ САД: Русија и Кина могу опет покушати да утичу ко ће бити нови председник САД

Челници више водећих америчких институција упозоравају да ће Русија, Кина и Иран и надаље покушавати да утичу на изборе у САД, да утичу на сам ток гласања или на однос бирача према кандидатима за председника Сједињених Држава – објавила је агенција Блоомберг.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Прецизирала је да је то заједничко упозорење америчког министра правде Вилијама Бара, шефа Пентагона Марка Еспера, вд министра унутрашње безбедности Кевина Макелинена и других високих званичника САД.

Иако су се овако `захуктали`, признали су да досад нема никаквих и ничијих покушаја утицања на амерички предизборни процес.

Овај наступ Бара, Еспера и осталих уопште није врх „америчког копља“.

Заменик америчког министра унутрашње безбедности Дејвид Глауи изјавио је да Русија и Кина и преко своје антитерористичке борба „подривају Сједињене Државе и њихову улогу“ у свету.

Нагласио је да се Русија, Кина и Иран  према САД држе непријатељски и да представљају претњу не само САД него и „глобалним демократским принципима“.

Глауи је чак нагласио да се САД наводно никада последњих деценија нису суочавале са „опасностима оваквог нивоа“.

Глауи тврди и да три поменуте земље теже да подрију САД, да их дестабилизују и дискредитују.

То угрожава – како је рекао – и америчку инфрастуктуру и интегритет америчког друштва и веру Американаца у све оно на чему САД почивају.

Вд шефа Националног центра САД за борбу против тероризма Расел Траверс изјавио је да су конкуренти САД присутни и у зонама које су кључне за борбу против екстремиста и да угрожавају  способност Американаца да „руководе локалним операцијама».

Траверс је посебно упозорио да Русија и Кина своје антитерористичке програме користе за кампању срачунату на пордивање и замену улоге САД  у Африци, Азији и Блиском истоку.

Прочитајте ОВДЕ  зашто Русија није признала републике Донбаса.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА